U Mrkonjić Gradu pronađeno oružje

Dvadesetpetogodišnji muškarac iz Mrkonjić Grada čiji su inicijali D.Š. uhapšen nakon što je kod njega pronađena veća količina oružja i municije.

Republika Srpska 22.08.2016 | 12:00
U Mrkonjić Gradu pronađeno oružje
Pronađene su dvije automatske puške, mitraljez, tri pištolja od kojih je jedan "škorpion", lovačka puška i municija različitog kalibra, a uhapšeni D.Š. je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ovo krivično djelo je juče Stanici javne bezbjednosti Mrkonjić Grad prijavilo anonimno lice koje je navelo da se vrši organizovana trgovina oružjem.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je policija brzom intervencijom na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad u mjestu Gornji Šehovci, opština Mrkonjić Grad, pretresla porodičnu kuću, pomoćne objekte i automobil koje koristi osumnjičeni D.Š. i pronašla oružje i municiju.

Pronađeno oružje je oduzeto, deponovano i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Markanovićeva je rekla da je saslušano više lica i prikupljeno dovoljno dokaza koji upućuju da je D.Š. izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo kojem će protiv osumnjičenog D.Š. biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Karadoz

22.08.2016 10:40

Jel se to spremamo za nesto?

ODGOVORITE
Name

kokuz

22.08.2016 11:35

lice dojavilo ha ha.....smijesno

Name

pero

22.08.2016 11:00

Novo nabavljaj,staro podmazuj

ODGOVORITE
Name

Re.Pero

22.08.2016 14:40

Pero ne traži zla ,neponovilo se.

Name

Jaro

22.08.2016 20:27

Pa sva industrija je svjesno unistena i niko nije odgovoran za to sad nam unistaju zdravstvo skolstvo itd pa nikako cudo nije sto se ljudi bave trgovinom oruzjem i ko zna cime ce se jos baviti dok u svijetu jaca privreda kod nas kriminal

ODGOVORITE