Ljubav iz poplava krunisana brakom!

Da je ljubav jača od svih teškoća, prepreka i daljine, dokazuje priča o braku Srpkinje i Francuza, koji su se upoznali u najtežim trenucima kada je Svilajnac poplavila Resava, u maju 2014 godine.

Srbija 21.08.2016 | 21:40
Ljubav iz poplava krunisana brakom!
Francuz je bio predusretljiv prema znatiželjnim Svilajčankama, pričao je sa njima, pokazivao laboratoriju, ponudio je kafu, sok i bombone, a na kraju večeri je od Jelene tražio mejl adresu.

"Vidjeli smo se još nekoliko puta, on se poslije nekoliko dana vratio u Francusku, a mi smo ostali u kontaktu. Poslije nekog vremena, sve više je počeo da mi se sviđa, mogu slobodno da kažem da sam se zaljubila, ali nisam sebi dozvoljavala da to ode predaleko, s obzirom na to koliko nas je kilometara razdvajalo. Prošlo je neko vrijeme, on me je pozvao da dođem kod njega u Francusku, da provedemo neko vrijeme zajedno i vidimo da li je to što osjećamo ono pravo. Kupila sam kartu i otišla, provela prelijepih 10 dana sa njim i shvatila da su moja osjećanja sve jača. On je meni rekao da se zaljubio na prvi pogled i da bi volio da se naša veza nastavi", priča Jelena.

Njihova ljubav na daljinu je funkcionisala, malo je dolazio on ovamo, malo je ona išla tamo. Viđali su se, redovno se čuli putem interneta, ljubav je jačala, sve više i više.

"Prošle godine, za vrijeme leta sam provela mjesec i po dana kod njega, ljetovali smo zajedno na Korzici. Željeli smo za to vrijeme da vidimo kako bismo funkcionisali da živimo zajedno. Imali smo planove da jednog dana dođem kod njega da živim, da nas više ne razdvajaju svi ti kilometri", prisjeća se Jelena.

Njihove porodice nije iznenadila odluka o vjenčanju, jer im je najvažnije da su oboje srećni i zadovoljni.

"Prvi komentar mojih bio je: "Pa kako ćemo mi pričati sa njim kad ne znamo francuski?!". Zato sam ja tu da prevodim. Nije lako, moram uvijek da budem prisutna. Moji su prijatelji bili srećni zbog mene, vidjeli su da sam srećna. Kada su upoznali njega, svi su ga brzo zavoljeli. Vensan je inače veoma veseo, uvijek je raspoložen za druženje, voli Srbiju i naš mentalitet, sviđa mu se što su ljudi srdačni. Prijatno ga je iznenadila gostoprimljivost i otvorenost ljudi. Čak i tokom poplava, Svilajnčani su im donosili gibanicu, burek i rakiju, stalno im je neko nešto davao da probaju, da pojedu i popiju. On pomalo uči srpski, rekao je da bi volio da jednog dana govori naš jezik", kaže Jelena.

Njihova veza krunisana je brakom 8. jula. Vjenčali su se u opštini grada Arl, a vjenčanje je proslavljeno u restoranu koji se nalazi na samoj plaži u Sen Tropeu.

"Bilo je predivno, oboje smo bili uzbuđeni i veseli tog dana, sve je bilo u stilu Provanse, u lila-bijelom, čak su moj buket i vjenčić od cvijeća koji sam nosila na glavi bili od bijelih ruža i lavande. Bilo je vrlo veselo, a pogled koji smo imali na more je davao posebnu čar", opisuje vjenčanje Jelena.

Izvor: Alo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ljubav pobedjuje

22.08.2016 16:16

Zivi bili mladenci!

ODGOVORITE