Bronzane srpske košarkašice: Ginule smo za medalju!

Srpske košarkašice slave bronzu na Olimpijskim igrama, najveći uspeh naše ženske košarke u istoriji...

Košarka 21.08.2016 | 10:15
Bronzane srpske košarkašice: Ginule smo za medalju!
Zamislite samo da vam je neko maja 2015. rekao da će ženska košarkaška reprezenatcija Srbije osvojiti bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Verovatno biste tu osobu proglasili, u najmanju rukom, totalnim košarkaškim diletantom.

Kad ono - Srbija ima bronzu! Sija kao zlato!

Neverovatan uspeh selektora Marine Maljković i njenih igračica postignut je na Igrama u Rio de Žaneiru. U borbi za bronzu pobeđena je Francuska - 70:63. Zaokružen je jedan neverovatan ciklus.

"Presrećna sam", nije mogla Tamara Radočaj da opiše stanje u kojem se nalazi posle "malog" finala.

"Drago mi je što smo posle izgubljenog polufinala uspele da se vratimo i pokažemo jednistvo koje nas je krasilo od početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo prošle godine. Uspele smo da ispišemo istoriju. Fenomenalno", dodala je.

"Znale smo da moramo da ginemo, da ginemo jedna za drugu. Pokazale smo da smo fenomenalan tim. Hvala navijačima na vetru u leđa, volimo vas puno i vidimo se uskoro... Tu smo svi zajedno, bodrimo vaterpoliste, odbojkašice, Milicu, košarkaše", u dahu je pričala Tamara.

Saša Čađo odigrala je sjajnu odbranu.

"Neverovatan osećaj! Toliko sam ponosna. Mislim da smo ostavile srce na terenu, a sada idemo da proslavimo i podržimo ostale naše sprotiste, da ostvare što veći uspeh", rekla je Čađo.

Danijel Pejdž u subotu je bila besprekorna u odbrani i efikasna u napadu kada je bilo najpotrebnije.

"Ponosna sam što sam deo ovog tima. Hvala našim navijačima u Srbiji, bez njih ovo ne bi bilo moguće", rekla je nasmajena Pejdž.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar