Video - Marina zgrabila mikrofon i povikala: Čudo, čudo, čudo!

"Bolje da ne čujete šta sam im sve rekla, vređala sam ih", izjavila je selektor naše ženske reprezentacije Marina Maljković, koja je novinaru RTS-a zgrabila mikrofon i poručila: "Mnogo ste me to mlako najavili".

Košarka 21.08.2016 | 09:15
Video - Marina zgrabila mikrofon i povikala: Čudo, čudo, čudo!
Ako je ovakva bila pred kamerama, možemo samo da samo da zamislimo kakva je bila na poluvremenu.

Bilo je 27:27 pre nego što su se naše košarkašice vratile na parket i "pojele" rivalke iz Francuske.

Šta je uradila samo naizgled mirna i hladna Marina Maljković ekipi na pauzi?

"To bolje da ne čujete šta sam rekla, svašta sam rekla, prvi put u karijeri", rekla je pod naletom adrenalina Marina, trenerska lavica.

"Javno ću priznati, vređala sam ih. Prvi put mi se to dogodilo, imam dosta godina trenerske karijere iza sebe i negde je moralo da pukne, da izađe sve iz mene, ali i njih".

Preplavljena emocijama, odmah u miks zoni, Marina je zgrabila mikrofon iz ruku novinara RTS-a i rekla:

"Moram da uzmem mikrofon od vas u ruke, da vam kažem ovo. Mnogo ste me nešto mlako najavili. Da li shvatate da šta je ostvareno danas? Olimpijska medalja u ženskoj košarci! Imamo izvanredne devojke, ponosna sam, ovo je čudo", rekla je i onda pomerila šiške pokušavajući da popravi prepoznatljivu frizuru.

"Izvinjavam se, inače sam uvek lepo sređena, ali kosa mi sada nije na mestu. Bronzana medalja za našu zemlju, to se dogodilo. Čudo, čudo, čudo!"

"Ogroman kamen sa srca mi je pao, prvi put u životu ne znam kako bih podnela poraz. Sinoć mi je bilo mnogo teško, taj osećaj da mi razočaramo zemlju, koja nam ne stavlja nikakav pritisak, pošto smo već napravile čudo. Ne znam, ne bi mi bilo dobro, jer mi je to životna deviza, spavaj mirno... Sinoć su nam ostali sportisti doneli toliko radosti, mi smo se iz straha skupili i tražili motivaciju da pobedimo Francusku", rekla je Maljković novinarima u Rio de Žaneiru.

Srbija je u polufinalu izgubila od Španije sa 54:68, a Maljković je rekla da je u ekipi bilo bolno posle toga.

"Ogroma sreća... Ne mogu da ne pomenem uspeh svih naših sportista, ali budimo svesni, ovo je ženska košarka. Prošli smo teži put, ali uspeli smo da istanemo. Sinoć je bilo jako boljno, teška patetika, patetične pesme, svega i svačega i u štabu i izmedju ekipe. Dobili smo svu moguću podršku, nemaš nikakav uslov, znaš da će svi biti zadovoljni ako budeš četvrti, a mi da jedini ostanemo bez medalje, pa nismo... šta već. Oko toga smo se skupili, oko svog uloženog truda i rada svih godina", rekla je ona.

"Svako ima svoju jako važnu ulogu. Ovo je generacija o kojoj će se pričati za 10, 20 godina, neko će da pravi analizu šta se ovde dogodilo", rekla je Maljković.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar