Barsa našla golmansku zamjenu za Brava!

Ako pitate Van Gala nije baš stručnjak za penale! Jasper Silesen biće rezervna opcija Luisa Enrikea među stativama!

Fudbal 21.08.2016 | 18:00
Barsa našla golmansku zamjenu za Brava!
Mark Andre Ter Štegen je broj jedan, ali Barselona ne sme da u sezonu uđe bez B varijante, a kako je Klaudio Bravo na pragu transfera u Mančester Siti osnovni posao Blaugrane u poslednjim danima bila je potraga za rezervnim golmanom. I izgleda da su na Kamp Nou konačno presekli. Katalonski Mundo Deportivo navodi da su pregovori saJasperom Silesenom u poodmakloj fazi.

Razmišljalo se, između ostalih, i o Valensijinom Dijegu Alvesu,  te Pepeu Rejni iz Napolija, ali je na kraju procenjeno da je 27-godišnji golman Ajaksa najbolje rešenje. Delom sigurno i zbog obeštećenja. Veruje se da bi klub iz Amsterdama bio zadovoljan obeštećenjem od 10.000.000 do 12.000.000 evra.

Naravno, preduslov za rukovanje je da Bravo i ode u Siti, ali kako mu je u Barsi već rečeno da je Ter Štegen prvi izbor teško da će pristati na status rezervne opcije.

Otud Silesen. Dobro igra nogom, veoma to cene na Kamp Nou s obzirom na to da akcije i kreću od golmana. Već pet godina je u Amsterdamu, odigrao je i 30 utakmica za Holandiju, možda će se najviše pamtiti ona protiv Kostarike na Mundijalu 2014. godine kada ga je Luj van Gal izveo nesporedno pred penal seriju. Bio je u pravu Van Gal - Tim Krul je izrastao u junaka meča.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar