Radonjić o pojačanjima, Bjelici i značaju Jovića...

Trener Crvene zvezde otvorio je novinarima vrata hale "Aleksandar Nikolić". "Prvi utisci sa priprema za novu sezonu su pozitivni", poručuje.

Košarka 21.08.2016 | 17:15
Radonjić o pojačanjima, Bjelici i značaju Jovića...
Košarkaši Crvene zvezde od ponedeljka su na okupu i u krnjem sastavu hvataju zalet na početku priprema.

Ekipa od 12 košarkaša, među kojima su i igrači FMP-a i juniori crveno-belih, Dejan Radonjić provešće kroz kompletne pripreme u Beogradu, kao i prošlog leta. Van glavnog grada šampion će samo u dva navrata - na pripremne turnire u Vršcu i na Kritu.

Trenutno u ekipi nisu Nemanja Dangubić i Čarls Dženkins (obojica u Americi), kao i reprezentativci, učesnici Olimpijskih igara.

Čekajući njihove dolaske i tražeći pojačanja, stručni štab polako uvodi sastav u sezonu 2016/17.

"Dangubić dolazi u subotu ujutro i u dobrom je stanju, tako da će početi polako da se uključuje u rad. Za Dženkinsa se nadam da će doći što pre. Što se tiče ostalih pojačanja, jasno je da su nam potrebna i veoma aktivno radimo na tome", rekao je Radonjić u hali "Aleksandar Nikolić".

Dok su neki evroligaški "teškaši" već formirali timove, od Zvezde se očekuje još reakcija u prelaznom roku. Zasad su dovedeni i Ognjen Kuzmić, koji se polako adaptira na ekipu i život u Srbiji.

"Tražimo svoje mesto, nije lako, radimo skauting. Mislim da smo dobro reagovali dovođenjem Dženkinsa i Kuzmića. Sada moramo da se prilagodimo i da nalazimo rešenja koja su moguća. Nadam se da ćemo što pre doći do određenih rešenja. Nije nimalo jednostavno"

"Treba poći od bitnih momenata i dešavanja u Americi, gde su potpisivani ogromni ugovori. Naravno da su neke stvari uticale i na košarku u Evropi, na novi sistem takmičenja od 16 ekipa u Evroligi. To je dovelo do toga da klubovi u Evroligi imaju mogućnosti koje su imali i ranije, a ima klubova koji su na sva ta dešavanja reagovali sa još većom motivacijom", dodao je Radonjić.

Na kojim pozicijama Zvezda primarno traži pojačanja?

"Jasno je da nam fale visoki igrači. Najviše smo bazirani na traženju rešenja na obe visoke pozicije. Pratimo sve, u odnosu na ono što ima na tržištu i na ono što možemo da realizujemo. Situacija je takva da ćemo pokušati da nađemo rešenje koje će stvoriti dobar deo tima i u kojem ćemo naći najbolja moguća rešenja".

U jednom trenutku činilo se da je Milko Bjelica pred povratkom u klub. Upitan za pregovore sa iskusnim krilnim centrom, Radonjić je govorio "u rukavicama":

"Veliki broj igrača na visokim pozicijama smo pratili i gledali. Kod mnogih nismo bili u prilici da uopšte možemo da razgovoramo. Bjelica je igrač visokog evropskog rejtinga, koji godinama igra u Evroligi, kao i u najboljim evropskim klubovima. Ponavljam, u zaista velikom broju igrača koje pratimo trudimo se da nađemo najadekvatnija moguća rešenja".

Da li se traži i plejmejker?

"Pre svega, Stefan Jović je igrač od koga puno očekujem u novoj sezoni", istakao je Radonjić.

"Videćemo u odnosu na plan i pripremni period da li će biti isto stanje i u narednom periodu kada su ostale plejmejkerske pozicije u pitanju".

I ovog leta, crveno-beli dočekaće novu sezonu sa značajnim promenama.

"Suočavamo se iz godine u godinu sa odlaskom najboljih igrača i pravljenjem novog tima. Sada su nove okolnosti pre svega u novom sistemu takmičenja. Pokazivali smo prošle godine partije koje su nam davale zadovoljstvo da budemo bolji od timova koji su daleko ispred nas. Sigurno da nije nimalo lako svake godine pronalaziti nova rešenja, a istovremeno biti konkurentan ne samo u takmičenjima koja igramo ovde, već i u Evroligi".

"U 30-ak mečeva koja nas očekuju imamo dovoljno kvaliteta da možemo da pariramo, a imamo i dovoljan broj igrača da iznesemo opterećenja koja nisu mala... Bez obzira na sve okolnosti i promene, nadam se da ćemo biti dobri", podvukao je Radonjić.

Igrači na treningu Zvezde

Pod Radonjićevim vođstvom trenutno rade: Luka Mitrović, Branko Lazić, Marko Gudurić, Ognjen Kuzmić, Nikola Rebić, Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dragan Apić, Stefan Đorđević, Aleksa Uskoković i Stefan Momirov

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar