Umro u Manastiru čekajući poklonjenje

Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve prilikom dolaska u Gornji manastir pao je dok je čekao red na poklonjenje moštima svetitelja. Hitna pomoć samo je konstatovala smrt

Region 19.08.2016 | 22:52
Umro u Manastiru čekajući poklonjenje
Ruski državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59) preminio je tokomposete Manastiru Ostrog. On je u hram došao sa grupom poklonika i prilikom dolaska u Gornji manastir, posle Liturgije, pao je dok je čekao red na poklonjenjemoštima Svetog Vasilija. Odmah su stigle ekipe Hitne pomoći i policije koje su samo mogle da konstatuju smrt.

Manastir Ostrog vest o smrti preneo je 16. avgusta.

Nakon što je konstatovana smrt, mitropolit Amfilohije je odslužio mali pomen i zatim održao kratku besedu.

"Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božije znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovde u ovoj svetinji i da mu Bog oprosti sve grehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetog Vasilija Ostroškog koji ga je na čudan način prizvao na ovo mesto da odavde krene u carstvo Nebesko", kazao je mitropolit Amfilohije.

Portal Manastira Ostrog preneo je da je Kamnev poslednjih godinu dana često boravio u Crnoj Gori, a u manastir Ostrog često je dovodio grupe poklonika iz Rusije.

(Novosti online)

Komentari / 0

Ostavite komentar