Ovo su neke laži u koje verujemo u dvadesetim

U dvadesetim godinama života verujemo u određene laži, a definitivno bi trebalo da prestanemo.

Svijet 18.08.2016 | 10:40
Ovo su neke laži u koje verujemo u dvadesetim
Mislimo da je samo nama teško

Uobičajeno je da u tom periodu života postavljamo sebi neka pitanja, poput: šta je sledeće, da li imam sve što je potrebno da ostvarim neki svoj cilj... Imamo određene brige, i to je sasvim normalno, ali trebalo bi da prestanemo da verujemo da te muke muče samo nas. Kroz to svi prolaze u dvadesetim godinama života, svima je ponekad potrebna pomoć, podrška bliskih ljudi, savet, ohrabrenje. Niko ne zna sve, i svako ima svoje izazove.

Mislimo da moramo da budemo uspešni

Preciznije, smatramo da je upravo to vreme kada bi trebalo da napravimo nešto veliko u svom životu. Poželjno je da imamo ciljeve i ambicije, ali je i važno da shvatimo da su za uspeh potrebni vreme, naporan rad, odricanje, i poneki neuspeh. Ako se svakog dana trudite da postanete uspešni, već jeste.

Verujemo da život nije fer

I ponekad zaista nije, ali problem je zapravo u tome što verujemo da život nije onakav kakav bi trebalo da bude. A kakav bi to trebalo da bude? Tu se krije "caka", jer imamo unapred izgrađena očekivanja kako bi naš život trebalo da izgleda. Umesto da se time opterećujemo, dvadesete su pravo vreme da odlučimo da živimo svoj život onako kako želimo, a ne kako bi trebalo.

Mislimo da nemamo "ono nešto"

U dvadesetim godinama života često mislimo da nemamo talenat, da nigde nećemo stići. Istina je da nam samo treba malo vremena da otkrijemo svoj talenat jer svako je talentovan za nešto. Dakle, ne očajavajte, nego pokušajte da "otkrijete" sebe.

Smatramo sebe neuspehom

Jedini neuspeh je ako do dvadesetih godina života niste doživeli nikakav neuspeh. Osim toga, smatrajte sebe neuspešnim ako nakog neuspeha prestanete da pokušavate. Ako želite da budete uspešni, budite spremni da padnete, ustanete i pokušate ponovo juer uspeh ne dolazi preko noći.

(Mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar