Novo ime na Baždarevićevom spisku?!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević uskoro će saopštiti spisak fudbalera na koje računa za početak kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Fudbal 19.08.2016 | 08:30
Novo ime na Baždarevićevom spisku?!
Prema tvrdnjama sarajevskih elektronskih medija, na spisku "zmajeva" za start kvalifikacija naći će se i ime Mate Jajala, koji je dosad nastupao za selekcije Hrvatske.

Vezista Pelerma nedavno je dobio dozvolu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) da promijeni sportsko državljanstvo, a kako piše portal "Faktor.ba" dobiće poziv selektora Baždarevića i zbog deficitarnosti reprezentacije BiH na poziciji zadnjeg veznog igrača pošto se povrijedio Muhamed Bešić iz Evertona.

Okupljanje "zmajeva" zakazano je za 29. avgusta u Sarajevu, a pripreme će obaviti na Ilidži i u Trening centru u Zenici.

Prvi meč kvalifikacija BiH igra na "Bilinom polju" 6. septembra protiv Estonije (20.45 h).

Vezni igrač Mato Jajalo, rođen je u Jajcu, a u reprezentativnoj karijeri je nastupao za mlade selekcije Hrvatske. Prije dvije godine debitovao je i za A selekciju "vatrenih" na prijateljskoj utakmici protiv Argentine i upisao ukupno dva nastupa za Hrvatsku.

U klupskoj karijeri Jajalo je osim Palerma nastupo za Slaven Belupo, Sijenu, Keln, Sarajevo i Rijeku.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

logika

19.08.2016 07:00

Kad su ga šutnuli u hrvatskoj

ODGOVORITE