OI - Bolt izaziva Nikerka: Trka na 300 metara!

Zanimljiv predlog Useina Bolta koji je oduševljen svojim "naslednikom" Vejdom van Nikerkom iz Južne Afrike.

Ostali sportovi 16.08.2016 | 13:00
OI - Bolt izaziva Nikerka: Trka na 300 metara!
Dok se Usein Bolt pripremao za novu zlatnu medalju na 100 metara posmatrao je kako Vejd van Nikerk iz Južne Afrike postavlja svetski rekord u trista metara dužoj disciplini.

Fenomenalni mladić koji je trčao u osmoj traci uspeo je da obori rekord Majkla Džonsona, star 17 godina, i da postavi sopstveni u trci na 400 metara, pa on sada iznosi - 43.03 sekunde!

Odmah su svi pomislili da je rođena "nova zvezda" atletike, a čini se da je Usein Bolt to znao mnogo ranije. U razgovoru nakon trke otkrio je da je simpatičnom Van Nikerku, koji mu je bio u poseti na rodnoj Jamajci, kazao da veruje da je on jedini koji može da obori taj rekord - i bio je u pravu.

A, sada želi i da se njih dvojica "obračunaju".

Veliki izazov za Useina Bolta jeste prvi mladić koji 100 metara istrči za manje od 10 sekundi, 200 metara za manje od 20 sekundi i, verovatno uskoro, 400 metara ispod 43 sekunde. Ne fali mu mnogo.

Zato on ima sledeći predlog...

"Bilo bi zanimljivo da trčimo na 300 metara. To bi bila sjajna trka. Nema šanse da može da me dobije na 200 metara, za to se ne brinem, ali... On nastavlja da napreduje, pa me ovaj rezultat uopšte ne iznenađuje. Momak je savršeno pripremljen", kazao je on i dodao:

"Nadao sam se da ću biti spreman kada mi je trener rekao da se vraća trka na 300 metara, ali nisam bio... Ali već naredne sezone, što da ne?", kazao je Bolt i predložio tako obračun u trci koja je vrlo retka.

Rekord "drži" Majkl Džonson koji je 2000. godine istrčao tu deonicu za 30 sekundi i 85 sekundi, Bolt ima drugo vreme sa 30.97, a Van Nikerk je treći sa vremenom od 31.03 sekundi.

Ko bi pobedio – nismo sigurni, ali znamo da bi bilo spektakularno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar