OI - Maljkovićeva: Bez opuštanja protiv Senegala!

Srpske košarkašice odigraće u nedelju od 20.30 utakmicu protiv Senegala zaulazak u četvrtfinale Olimpijskog turnira u Riju.

Košarka 13.08.2016 | 21:45
OI - Maljkovićeva: Bez opuštanja protiv Senegala!
Posle pobede nad Kinom, prve reprezentacije Srbije u istoriji ženske košarke na Olimpijskim igrama, naše košarkašice su sve misli usmerile na duel koji ih u nedelju očekuje.

Trijumf u poslednjoj utakmici u grupnoj fazi odveo bi izabranice Marine Maljković u četvrtfinale, među osam najboljih selekcija u Riju.

Afrička reprezentacija upisala je do sada četiri poraza sa ukupnom koš razlikom -166, ali to nikako ne zavarava niti opušta naše košarkašice, koje su svesne da samo ukoliko ponove igru iz duela protiv Kine mogu da ostvare novu pobedu.

„Želim da nastavimo u ovakvom ritmu i ovakvom ambijentu. Nema opuštanja, moramo da prikažemo našu najbolju igru da bi pobedile reprezentaciju Senegala. U pitanju je aktuelni šampion Afrike i tim koji dominira godinama na kontinentu. Dobro poznajem većinu njihovih igračica, dve najbolje sam trenirala u Francuskoj. Imaju čvrst karakter i sigurno će dati sve od sebe da nas pobede, što bi im bio prvi trijumf na turniru“, istakla je selektorka Marina Maljković.

Senegal je trebalo da bude protivnik Srbije u Beogradu u pripremnoj utakmici krajem jula, međutim zbog problema u organizaciji puta, afrička selekcija nije stigla u srpsku prestonicu.

Pred poslednje kolo, u grupi A su poznati svi učesnici četvrtfinala. Sa prve pozicije među osam najboljih će Australija, čiji duel protiv Belorusije nema takmičarski značaj. Francuskoj pobeda protiv Japana donosi drugu poziciju, dok će se u suprotnom, uz eventualni trijumf Turske protiv Brazila praviti krug Francuske, Japana i Turske.

U B grupi Sjedinjene Američke Države su prvoplasirane, pa će se u poslednjoj utakmici protiv Kine spremati za četvrtfinale. Španija i Kanada će u direktnom duelu odlučiti koji će tim dalje sa druge, a koji sa treće pozicije. Srbiju uvodi u četvrtfinale samo pobeda protiv Senegala, koji je zbog ubedljivog poraza od Kine izgubio praktično svaku priliku da nastavi takmičenje u Riju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar