OI: Davao uzorke umesto sportista, poslat kući!

Kenijski atletski trener Džon Anzra vraćen je kući sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je davao uzorke na doping kontroli umesto sportista.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 08:15
OI: Davao uzorke umesto sportista, poslat kući!
Anzra je umesto trkača na 800 metara Fergusona Rotiča dao uzorak urina i potpisao priznanicu, rekao je šef olimpijskog tima Kenije Arap Soi.

Njega su prijavili doping kontrolori pošto su ga videli sa Rotičevom akreditacijom.

Anzra, nekadašnji sprinter, izbačen je sa Olimpijskih igara zbog krivičnog dela u kojem je oštetio tim Kenije, dodao je Soi.

To je drugi skandal koji je potresao kenijsku atletiku u Riju, a dolazi usred doping krize koja je obuhvatila tu zemlju.

Tim menadžer reprezentacije Kenije u atletici Majkl Rotič poslat je prošle nedelje kući pošto je optužen da je tražio sportistima 10 hiljada funti kako bi im pomogao da izbegnu doping testove.

Majkl Rotič je snimljen kako traži mito u januaru i februaru u Keniji. On je poslat kući i odmah je uhapšen po dolasku, a protiv njega je podneta krivična prijava.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će ispitati incident i povodom toga je već oformljena posebna komisija.

MOK je zahvalio Olimpijskom komitetu Kenije zbog "brze akcije".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar