OI - tenis: Sve se zna!

Poznata svi četvrtfinalisti u muškoj konkurenciji i svi parovi polufinala u ženskoj.

Tenis 12.08.2016 | 09:30
OI - tenis: Sve se zna!
Rafael Nadal (Španija), Huan Martin del Potro (Argentina), Stiv Džonson (SAD), Roberto Bautista Aguta (Španija), Tomaš Beluči (Brazil), Endi Marej (Velika Britanija), Gael Monfis (Francuska) i Kei Nišikori (Japan) su četvrtfinalisti teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Riju.

Nadal je savladao Francuza Žila Simona u dva seta (7:6, 6:3) i igraće protiv domaćeg tenisera, Belučija, koji je izbacio Belgijanca Davida Gofana - 7:6, 7:4.

Del Potro, koji je u prvom kolu bio bolji od prvog nosioca, našeg Novaka Đokovića, pobedio je Japanca Tara Danijela, iako je izgubio prvi set (6:7, 6:1, 6:2).

Argentinac će u borbi za polufinale igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji je eliminisao Žila Milera iz Luksemburga.

Stiv Džonson se među osam najboljih u Riju našao pobedom protiv Rusa Evgenija Donskoja i sada će igrati protiv šampiona sa Olimpijskih igara u Londonu, Endija Mareja (Velika Britanija), koji se prilično namučio protiv Fabija Fonjinija (Italija).

Poslednji četvrtfinalni par činiće pobednici duela Gael Monfis - Kei Nišikori, pošto je Francuz prethodno savladao hrvatskog tenisera Marina Čilića (2:1), dok je Japanac do borbe za polufinale stigao protiv znatno lakšeg rivala Andreja Martina iz Slovačke. Ekspresno ga je pobedio 6:2 i 6:2. 

Što se tiče ženske konkurencije, ranije danas su svoj prolaz dalje obezbedile: Petra Kvitova (Češka), Medison Kiz (SAD) i Monika Puig (Portoriko), a poslednja polufinalistkinja je Anđelik Kerber (Nemačka).

On se plasirala u polufinale pošto je večeras u četvrtfinalu pobedila Britanku Džoanu Kontu u dva seta, 6:1, 6:2.

Kvitova je u četvrtfinalu u samo 49 minuta ubedljivo pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu (6:2, 6:0), koja je u prethodnoj rundi napravila veliko iznenađenje i eliminisala najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams.

Čehinja će u borbi za finale igrati protiv Portorikanke Monike Puig, koja je u osmini finala savladala Nemicu Lauru Zigmund sa ubedljivih 6:1, 6:1, dok će Kizova igrati protiv Kerber.

Amerikanka je prethodno savladala Ruskinju Dariju Kasatkinu (6:3, 6:1).

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar