OI: Pozeleneo i vaterpolo bazen, a razlog je banalan!

Pre nekoliko dana iz Rija nam je stigla slika zelene vode u bazenu na kom se održavaju skokovi u vodu, a ista situacija je i sa bazenom za vaterpolo.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 20:15
OI: Pozeleneo i vaterpolo bazen, a razlog je banalan!
Iako smo tako nešto mogli da vidimo i na našim lokalnim bazenima kada se u vodu u određenom vremenskom periodu ne sipaju potrebne hemikalije, malo je neverovatno da se takve situacije događaju i na najvećoj svetskoj smotri sporta.

Verovali ili ne – razlog je upravo taj, organizatorima u Riju nestalo je spomenute hemikalije, što je potvrdila Svetska plivačka federacija.

"FINA može da potvrdi da je razlog neobične boje vode nedostatak određenih hemikalija kojima se voda održava", navodi se u saopštenju FINA i dodaje da je "voda testirana i da je PH vrednost van propisanih okvira, ali da nema bojazni za zdravlje i bezbednost sportista".

"Bol se pojavi posle meča, a verovatno će nam biti i suzne očl narednih nekoliko sati, ali nije strašno. Nije bilo toliko loše dok smo bili u vodi, ali sada već počinje baš da peče", rekao je centar vaterpolo reprezentacije Australije Riči Kembel.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cups

11.08.2016 19:06

Poslije par dana pocecete trzati glavama i namigivati ali nista strasno. Mozda cete ostati sterilni tek iduce sedmice ....

ODGOVORITE