OI - Dudaš napada lični rekord!

Trećeplasirani sa nedavnog Evropskog prvenstva, Mihail Dudaš, želi da u Riju obori lični rekord.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 19:45
OI - Dudaš napada lični rekord!
Reprezentativac Srbije u desetoboju Mihail Dudaš napašće u Riju, na Olimpijskim igrama, lični rekord.

Pitanje je da li će bronzanom sa nedavno održanog Evropskog prvenstva u Amsterdamu i to bito dovoljno za medalju, jer je konkurencija u na Igrama u Riju paklena.

"Rezultati na treninzima pokazuju da forma nije opala, i da s pravom mogu očekivati još jednu šansu da napadnem lični rekord i borbu za što bolji plasman. Moja očekivanja su gotovo ista kao i do sada. Želim da svakoj disciplini pristupim kao da je jedna jedina, i da se borim sam sa sobom tokom celog takmičenja", rekao je Dudaš uoči puta u Rio de Žaneiro.

Nakon velike povrede zadnje lože i dve godine takmičarske pauze, Dudaš je prethodnog meseca uspeo da se vrati na atletsku stazu i osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

"Poenta desetoboja je da se sklopi deset što boljih rezultata. Sam plasman na kraju odlučuju okolnosti", rekao je srpski atletičar.

Dudaš je bio učesnik i Igara pre četiri godine u Londonu, ali je tada imao problem sa migrenom, pa je morao da odustane.

"Druge Olimpijske igre su pokazatelj da odlazak na prve nije slučajnost i da mogu da se očekuju i treće. Same Igre su kruna uspeha svakog sportiste i njegove sportske karijere, i u tome želim istinski da uživam", rekao je Dudaš koji se za Igre pripremao na Bledu.

Takmičenje u desetoboju na igrama u Riju održaće se 17. i 18. avgusta. Prvog dana takmičenja očekuju ga trke na 100 i 400 metara, skok u dalj, bacanje kugle i skok u vis. Drugog dana nadmetaće se u trkama na 110 metara s preponama i 1.500 metara, bacanju diska, skoku s motkom i bacanju koplja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar