Njemačka: Nove mjere bezbjednosti

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer predložiće danas paket mera s ciljem povećanja bezbednosti u zemlji koju je nedavno pogodilo više napada.

Svijet 11.08.2016 | 09:20
Njemačka: Nove mjere bezbjednosti
Mediji u Nemačkoj navode da će te mere uključiti i lakše deportovanje osumnjičenih za terorizam, preneo je AP.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je prošlog meseca istakla da će "uložiti sve ljudske napore" da bi zemlja bila bezbedna.

Rojters navodi da nove mere uključuju brže deportacije, ukidanje poverljivosti komunikacije između lekara i pacijenta u nekim slučajevima.

Ministar takođe planira da uvede "pretnju po javnu bezbednost" kao novi razlog za deporatciju migranta.

Lekarima će biti ukinuta obaveza poverljivosti u specijalnim slučajevima kako bi mogli da informišu vlasti u slučaju da neki od njihovih pacijenata predstavljaju potencijalnu pretnju za stanovništvo, objavio je "Bild".

Očekuje se da će Mezijer iduće nedelje zajedno sa regionalnim ministrima unutrašnjih poslova iz vladajuće CDU i CSU potpisati i deklaraciju o daljim bezbednosnim i antiterorističkim meram, koje uključuju zabranu nošenja burke, dvojnog državljanstva i pojačano prisustvo policije u vozovima kao i na železničkim stanicama i aerodromima, prenosi AFP.

Mere bezbednosti u Nemačkoj su podignute na visok stepen posle niza napada proteklog meseca, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Me

11.08.2016 08:27

Kod nas kazu " Kasno marko na Kosovo stize" ..

ODGOVORITE
Name

Pogrom

11.08.2016 10:34

Nemci retko kasne. Kad podju s ovim niko neće ostati.

ODGOVORITE