OI: “Kinez piški ljubičasto, po 2-3 dopingovana u svakom finalu“!

Francuski plivač Kamil Lakur rekao je da Kinez Sun Jang, šampion na 200 metara slobodnim stilom, koristi nedozvoljena sredstva.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 20:45
OI: “Kinez piški ljubičasto, po 2-3 dopingovana u svakom finalu“!
Lakur, koji je bio peti na 100 metara leđno neposredno po Sunovom trijumfu, kaže da je plivanje postalo poput atletike i da su “u svakom finalu po dvojica-trojica dopingovanih“.

Sun je ranije bio umešan u doping, pre dve godine odslužio je tromesečnu suspenziju koju je kineska federacija krila.

“Sun Jang, on pi*a ljubičasto: Kada vidim podijum za 200m slobodno, povaća mi se, draže mi je da se sećam publike kada smo mi izlazili. Veoma sam tužan što moj sport postaje takav, imam utisak da gledam atletiku, sa po dvojicom-trojicom dopingovanih u svakom finalu. Nadam se da će FINA reagovati i zaustaviti ovaj masakr“, izjavio je Lakur posle trke.

Posle je Francuz na Fejsbuku malo ublažio svoje reči, ali nije se povukao.

“Bio sam razočaran i ljut jer ja nisam uspeo i zato sam to rekao, iako to nije bilo ni vreme ni mesto. Ipak, ne žalim i mislim da prevaranti ne treba da učestvuju. Najviše od svega želim da kažem da u mojoj trci nije bilo dopingovanih, pobedili su me jači od mene“, rekao je Lakur i zaključio rečima da sanja da će plivanje ostati čist sport i da varalice neće ’zagađivati’ podijume.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šta je veliki

11.08.2016 19:36

Ne možeta vi francuzi,englezi i amerikanci da stalno budete prvi

ODGOVORITE