Larisa Cerić: Spremna da obradujem moju BiH!

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u džudou Larisa Cerić priprema se za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru koji je zakazan za 12. avgust.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 08:45
Larisa Cerić: Spremna da obradujem moju BiH!
Nakon što su prvog dana Igara nastupile najmlađe predstavnice BiH - Tatjana Đekanović u streljaštvu i Amina Kajtaz u plivanju i ostvarile solidne rezultate, potom su Damir Džumhur i Mirza Bašić eliminisani u prvom kolu teniskog turnira, za borilište se sada priprema i džudistkinja Larisa Cerić.

"Trenirali smo dosad svaki dan po dva puta, ali smo ove nedjelje smanjili intenzitet treninga i radimo jednom dnevno. Uglavnom ili je to ujutro džudo ili popodne teretana. Zadovoljna sam trenažnim procesom i nadam se da ću uspjeti da tempiram formu za 12. avgust", izjavila je Larisa.

Prema njenim riječima, dosad se dobro pripremila i preostaje joj još samo da se odmori i psihički pripremi za takmičenje.

"Mislim da ću biti spremna i nadam se da će biti onako kako smo zamislili. Stvarno bih željela da ostvarim što bolji rezultat ne samo zbog sebe, već i zbog moje BiH, moje porodice, prijatelja. Upravo oni su najviše ispaštali kad sam bila odsutna", dodala je najbolja džudistkinja BiH.

Njen nastup u Riju zakazan je za 12. avgust, ali još nije poznata tačna satnica.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar