„Budućnost zemalja regiona je u EU“

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ministar bez portfelja Srbije Jadranka Joksimović, zadužena za evropske integracije, saglasili su se da je budućnost ovih zemalja u Evropi i da je u interesu svih da se kroz proces evropskih integracija osnaži vladavina prava, ekonomski razvoj i prosperitet dvije zemlje, kao i cijelog regiona.

Bosna i Hercegovina 07.08.2016 | 17:29
„Budućnost zemalja regiona je u EU“

Crnadak i Joksimovićeva su na današnjem neformalnom sastanku u Beogradu razgovarali o procesu evropskih integracija BiH i Srbije, kao i o saradnji u tom procesu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je zahvalio Joksimovićevoj na dosadašnjoj saradnji i podršci koju je Srbija pružila BiH, te izrazio uvjerenje da će aplikacija BiH za članstvo u EU biti prihvaćena u septembru, te da će se saradnja sa Srbijom na polju evropskih integracija dodatno intenzivirati nakon dobijanja upitnika Evropske komisije.

Joksimovićeva je naglasila da će Srbija ostati iskren partner BiH na njenom evropskom putu, te da će i nova vlada Srbije nastaviti sa snažnom podrškom procesu evropskih integracija BiH, u skladu sa zaključcima sa zajedničke sjednice Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije od 4. novembra 2015. godine u Sarajevu.

(Srna)
(Arhivska fotografija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miki

07.08.2016 16:07

A Referendum u RS? Neće to tako jer se Milorad pita.

ODGOVORITE
Name

Duro

07.08.2016 16:31

Onog časa kada u Srbiji procene da od Dodika nema koristi ploča će da se okrene ...

Name

Kao i uvijek

07.08.2016 16:10

Biće onako kako su moćnici zacrtali, ko nas šta pita...

ODGOVORITE
Name

Kiki

08.08.2016 01:48

Mislim da ce SDA to sve pokvarit. Hrvatska je vec tu i kad udje Srbija onda ce svi Bosnjaci biti za neutralnu BiH,zivi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

Taksirat

08.08.2016 05:27

Samo cekaju na nas, specijaliste za rasturanje sistema, da ih dokrajcimo.

ODGOVORITE