OI: Novak i Ziki razbili hrvatski dubl za 56 minuta!

Novak Đoković i Nenad Zimonjić u prvom kolu Olimpijskih igara nadigrali Marina Čilić i Marina Draganju. Ubedljiva pobeda!

Tenis 07.08.2016 | 01:16
OI: Novak i Ziki razbili hrvatski dubl za 56 minuta!
Novak i Ziki su počeli silno!

Muški srpski dubl koji čine Novak Đoković i Nenad Zimonjić ostvario je ubedljivu pobedu na startu Olimpijskih igara u Riju. Njih dvojica su u prvom kolu pobedili hrvatski par Marin Čilić - Marin Draganja u dva seta - 6:2, 6:2!

Đoković i Zimonjić su meč dobili za manje od sat vremena tenisa, tačnije 56 minuta, a u narednom kolu će najverovatnije igrati protiv brazilskog para Melo - Soareš koji je favorit u duelu sa braćom Rativatana iz Tajnalda.

Prvi set pripao je našem dublu koji je za nešto manje od pola sata uspeo da iskoristi igru bez grešaka i sa velikim brojem direktnih poena. Ključan je bio četvrti gem koji je došao nakon Novakovog i Zikijevog brejka kada je bilo potrebno i "potvrditi" ga.

Hrvati su imali četiri brejk šanse, ali je naš dubl uspeo da ih spase, a potom ekspresno osvojio prvi set - 6:2.

U drugom setu ista priča kao i u prvom. 

Naši teniseri su počeli ubedljivo i brzo upisali dva brejka za 4:0 pošto su vezali šest uzastopno dobijenih gemova, da bi Hrvati uz mnogo muke tu "crnu seriju" prekinuli u petom gemu drugog seta. Draganja je na kraju dobio jedan gem na svoj servis, ali je to bilo nedovoljno - opet 6:2.

Publika nije naročito uživala u ovom kratkom meču, ali jeste zahvaljujući "ludostima" Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića.

Ovo je 14. meč koji su Novak Đoković i Nenad Zimonjić odigrali u dublu, a sada je skor izjednačen - dobili su sedam i izgubili isto toliko mečeva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

eks

07.08.2016 16:00

Bravo Novace, a hrvate nek tjesi Kolinda

ODGOVORITE
Name

serbia

07.08.2016 21:22

Bravo momci profesionalci

ODGOVORITE