Poginuo rudar u Rudniku Majdanpek

Radnik firme "Erozija" iz Niša, Dejan M. poginuo je jutros dok je radio na jalovištu u krugu Rudnika bakra Majdanpek, saopštila je uprava rudnika.

Srbija 06.08.2016 | 16:18
Poginuo rudar u Rudniku Majdanpek
Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila prilikom istovara, kada je radnika udarila stranica kamiona. On je s teškim povredama upućen u Beograd, ali je u međuvremenu umro.

Poginuli radnik je radio za firmu koja je bila podizvođač radova na površinskom kopu u Majdanpeku, gde se danas održava centralna svečanost povodom Dana rudara.

U rudniku kažu da je Dejan M. bio otac troje dece. Zbog ove nesreće, proslava Dana rudara započela je minutom ćutanja i protiče bez muzike.

Izvor: Beta

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

„ртб бор”

07.08.2016 08:21

КОЈА НЕМАРНОСТ И НЕОДГОВОРНОСТ? Искрено саучешће породици настрадалог радника фирме "Ерозија" из Ниша, Дејан Миљковић, који је настрадао данас на руднику у Мајданпеку и то баш на Дан рудара Србије. Ово је једна од више погибља радника у РТБ Бор у текућој години. Узрок је, наравно знан, несрећни случај. Да у мерама штедње су и лоша примена мере заштите, извршиоци не прођу обуку о заштити на раду, а при томе морају се обарати рекорди у раду, за последице ко брине? У РТБ Бор послом руководи, организује га и убира резултате рада Комбината, али су они одавна изостали у реалности, а у глави челника РТБ Бор, Благоју Спасковском Соси, тек долазе, њему су битнији хвалоспеви и паралажи. Свака анализа би показала, да његови сарадници не смеју ни пљувачку да избаце из уста без његовог знања и одобрења, а поготову одобрења, а камо ли да предузму мере радикалног напредног значаја. Кога ли ће сад он да оптужи? Себе сигурно не. Прозивам РТБ Бор и менаџмента да несебично помогну деци настрадалог!

ODGOVORITE