Terzić: Da budemo bolji nego u Pekingu i Londonu!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nada se da će njegova ekipa u Riju pokazati mnogo više nego na prethodna dva olimpijska turnira.

Ostali sportovi 06.08.2016 | 11:15
Terzić: Da budemo bolji nego u Pekingu i Londonu!
U Pekingu 2008. godine Srpkinje su zauzele peto mesto, a u Londonu su razočarale 11. pozicijom.

"Ovo je specifičan turnir zbog mnogo čega. Sva naša nadanja vezana za ovaj turnir su u tom smislu da ćemo mnogo više pokazati nego na prethodna dva", rekao je Terzić na konferenciji za novinare u Riju.

U Riju je danas održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali treneri svih šest reprezentacija iz Grupe B: Zoran Terzić, selektor Kine Lang Ping, Marko Bonita, trener Italije, trener Holandije Djovani Gvideti, Huan Karlos Nunjes, trener Portorika, i selektor SAD Karč Kiralj.

"Grupa je takva kakva jeste, svaka utakmica će biti veliki izazov, svaka utakmica će biti vrlo teška i svaku utakmicu ćemo morati da odigramo na visokom nivou ako želimo da pobedjujemo", rekao je Terzić.

On je rekao da je ekipa zadovoljna što je u Riju i među najboljima na svetu, ali je istakao da se tu ne završavaju njene ambicije.

"Mi smo zadovoljni i srećni što smo među 12 najboljih na svetu, ali siguran sam da se naše ambicije tu ne završavaju. Sledeća naša ambicija jeste da dođemo do četvrtfinala, koje je najvažnija utakmica na turniru. To je nešto što svi željno čekamo, nadam se da ćemo za tu utakmicu biti pravi i da ćemo je odigrati kako treba", rekao je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije prvi meč u Riju igraju protiv Italije u subotu na nedelju od 3.35 po srednjoevropskom vremenu.

"Italija je ekipa koju vrlo dobro poznajemo, to je tim sastavljen od zaista dobrih i pre svega iskusnih igrača, igrača koji su navikli da igraju ovakva takmičenja, tako da treba očekivati tešku utakmicu. Italija ne poklanja poene i imaćemo težak posao da pobedimo. Međutim, u ovom momentu smatram da smo složnija i jača ekipa od Italije i da imamo realne šanse da dobijemo tu utakmicu ako budemo igrali na nivou na kojem mi to možemo", naveo je Terzić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar