Tramp strahuje da će izbori biti namješteni

Republikanski kandidat za predsednika SAD-a Donald Tramp izrazio je bojazan da će izbori biti namešteni, da je njegov protivkandidat Hilari Kinton "đavo", a da je Barni Sanders "sklopio dogovor sa đavolom", prenose jutros agencije.

Svijet 02.08.2016 | 08:20
Tramp strahuje da će izbori biti namješteni
Trampova tvrdnja za krađu izbora, koju nije potkrepio nikakvim dokazima, ukoliko ne ispadne samo napamet izrečeno nagađanje, može da potkopa tradicionalno mirne predsedničke kampanje i ugrozi ideju fer demokratskog procesa, prenosi AP.

"Da budem iskren, bojim se da će izbori biti namešteni", izjavio je Tramp u Kolumbusu u državi Ohajo i dodao da "sve češće čuje da izbori neće biti fer sprovedeni", ne iznoseći nikakve detalje.

Tramp je ovu tvrdnju izneo nakon prvih sumnji da su Demokrate namestile njihov sistem izbora za predsedničkog kandidata kako bi Hilari Klinton pobedila Barnija Sandersa.

Predhodno je Tramp izjavio da je "Hilari Klinton đavo", a da je Sanders "sklopio dogovor sa đavolom".

Klintonova nije želela da komentariše ovu izjavu.

Američki biznismen, koji je poznat po tome što se bavi raznim teorijama zavere, uključujući i tvrđu da se predsednik Barak Obama nije rodio u SAD-u, kao i da je otac senatora Teda Kruza bio uključen u atentat na Džona Kenedija, sada tvrdi da će mu biti uskraćena nominacija.

"Moramo da budemo oprezni 8. novembra, jer će izbori biti namešteni. Nadam se da će Republikanci uspeti pažljivo da nadziru proces, u suprotnom, izbori će nam biti ukradeni", rekao je Tramp.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Trump

02.08.2016 07:30

Budala izmuzli mu lovu i dobiće nogu to se odavno znalo i sad kad je i on skonto i tu mi je kraj .

ODGOVORITE
Name

He he

02.08.2016 10:57

Zar u SADu?

ODGOVORITE
Name

Podvale bez granica

02.08.2016 11:00

Sto da ne, izvjezbano na Balkanu, specijalno u BiH.