Video: Ima li ovo igdje?! Tomić otišao "u dogovoru sa navijačima"!

Čelnici Partizana potvrdili su odlazak trenera Ivana Tomića koji je podneo ostavku nakon poraza u Kruševcu u nedelju.

Fudbal 01.08.2016 | 17:00
Video: Ima li ovo igdje?! Tomić otišao "u dogovoru sa navijačima"!
Generalni direktor Miloš Vazura je potvrdio da je Tomić otišao u dogovoru tri strane, a jedna od njih su navijači.

"Tomić je podneo ostavku koju je klub usvojio. Navijači su tražili da ode, sve je urađeno u dogovoru sve tri strane. U naredna dva dana biće poznat novi trener, za sada ništa nije poznato", rekao je Vazura Tanjugu.

Kao potencijalni kandidati za Tomićevog naslednika figuriraju Marko Nikolić, Vladimir Vermezović i Radovan Ćurčić.

Partizan nema pobedu u prva četiri meča u sezoni, nakon tri remija bez golova, dva sa poljskim Zaglembjem od kojeg je eliminisan već na startu nastupa u Ligi Evrope, usledio je poraz od Napretka sa 2:1.

Tomić je tim preuzeo zimus nakon smene Ljubinka Drulovića koji nije uspeo da uvede tim u drugu fazu Lige Evrope, a zaostajao je za Crvenom zvezdom oko 30 bodova u Superligi.

U međuvremenu je osvojio Kup Srbije i stigao do drugog mesta na tabeli.Iliev: Brzo smo udarili u zid

Sportski direktor Ivica Iliev kazao je da je sadašnji trenutak "izuzetno neprijatan i težak", kao i da niko nije očekivao da će rezultati na početku sezone biti "nedostojni" kluba, i da će trener Ivan Tomić otići.

"Niko u klubu nije razmišljao na ovaj način o ovom problemu, pre svega zato što smo svi i dalje, počev od mene, bili ubedjeni da smo napravili dobar posao, i da smo stvorili tim ljudi koji je spreman da donese Partizanu odgovarajuće rezultate. Nažalost, veoma brzo smo udarili u zid i sada je trenutak da se promešaju karte i krene u nekom drugom pravcu", rekao je Iliev u snimljenoj izjavi dostavljenoj medijima.

Partizan je u prve tri takmičarske utakmice zabeležio tri remija i poraz, a iz Evrope je eliminisan već na početku sezone. Crno-beli su u nedelju u Kruševcu poraženi od Napretka, posle čega je Tomić otišao.

"Izuzetno sam tužan i nažalost to je tako. Jedan divan čovek i strateg i neko ko je izuzetno predan svom poslu, ko je imao divnu viziju Partizana, ko je bio igrač i sportski direktor i do danas trener. Dao je svu svoju energiju za svoj Partizan. U zajedničkoj analizi je teško naći odgovore šta nije valjalo. Hvala na divnoj saradnji i želim mu sve najbolje u daljoj karijeri", rekao je Iliev.

On je naglasio da je Tomić želeo da ode.

"Mi smo izašli u susret njegovoj želji, prihvatili smo njegov apel da ne bude trener Partizana, a i apel naših navijača, kojima bih se ovom prilikom i izvinio za rezultate koji nisu dostojni Partizana, i zahvalio ponizno. Pokazali su veliku ljubav prema klubu, zajedništvo, osetili su težak momenat i nisu se obrušili na naše igrače posle ovakvih poražavajućih rezultata", rekao je Iliev.

Mediji su još u nedelju počeli da nagađaju ko će biti novi trener, ali je sportski direktor Partizana kazao da će se to znati za dan-dva.

"Što se tiče promocije novog trenera, mislim da je rano da se priča o tome, ali je i bitno da se to što pre završi. Imamo problem vremena, ali ne želimo da se zalećemo. Radimo na tome da pogodimo sa novim trenerom, da nam se poklope ideje sa novim trenerom budućnosti i i sadašnjosti Partizana. U dan-dva ćemo imati novosti za javnost", rekao je Iliev.

On je kazao da se u klubu nastavlja rad.

"Sutra je novi dan. Moramo da nastavimo da radimo, da se borimo, da verujemo. Najlakše je otići, odustati. Imamo obavezu da damo sve što je u našoj moći da izadjemo iz ove situacije. Ubedjen sam da je sve tu, ali i kada sve izgleda lepo, postoji neki razlog zašto je sve loše. Dajemo sve od sebe da nadjemo taj razlog i verujem da ćemo ga ubuduće otkloniti. Potrebna nam je svima jedna doza šoka. Uvek promene donesu nešto novo, u startu nešto dobro. Ja mogu samo da se nadam da će promena biti dobra ne samo za kratak period, nego dugoročno gledano", dodao je Ivica Iliev.

Tomić je, inače, čak 13. trener Partizana u poslednjoj deceniji!

Počev od Jirgena Rebera koji je otišao 2005. godine, Humska je "pojela" čak trinaestoricu trenera: Jirgen Reber, Miodrag Ješić, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević, Avram Grant, Vladimir Vermezović, Vuk Rašović, Marko Nikolić, Zoran Milinković, Ljubinko Drulović i Ivan Tomić.

Tomić je došao u klub zimus, kada je zamenio Ljubinka Drulovića na klupi, a uspeo je da osvoji Kup Srbije.

Razni se pominju kao mogući naslednici Tomića na klupi Partizana - najčešće Marko Nikolić, Vladimir Vermezović, pa i Vuk Rašović, Zoran Milinković. Zanimljivo, svi su trenutno bez angažmana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar