Prostitutkama otvorili starački dom

Starački dom Kaza Šočikecal osnovala je bivša prostitutka koja je želela da zbrine svoje starije koleginice koje su bile prisiljene da spavaju na ulicama jer nisu imale gde da odu.

Zanimljivosti 31.07.2016 | 11:01
Prostitutkama otvorili starački dom
Žene koje su godinama prodavale svoje telo, a neke to još čine, zaboravljene i odbačene od svih, ostavljene su da se u svojim poznim godinama snalaze kako znaju na ulicama Meksiko Sitija.

Iz tog razloga, nekadašnji gradonačelik Andres Manuel Lopez Obrador pomoglao je 2006. godine da se otvori Kaza Šočikecal, starački dom za prostitutke starije od 60 godina.

Većina stanarki doma nekada su bile prisiljene na prostituciju, i svoje su telo prodavale decenijama. Starački dom za prostitutke prvo je mesto na kojem su mogle da osete sigurnost.

Osim smeštaja, dom im obezbeđuje i hranu i psihološko savetovanje kako bi se lakše nosile s onim kroz šta su prošle i pomaže im da otkriju svoja ljudska prava i dostojanstvo.

Neke od žena koje žive u domu i dalje se bave prostitucijom jer im je potreban novac kako bi pomogle svojim porodicama ili priuštile sebi stvari koje im nisu obezbeđene u domu, s obzirom na ograničeni budžet.

Inače, dom je dobio ime po astečkoj boginji cveća, ljubavi, zadovoljstva i lepote.

B 92
bbc

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mami

31.07.2016 10:50

U nas se kaze: " u mladosti ku.va u starosti prosjak"!

ODGOVORITE
Name

Đivi i pusti druge da žive

01.08.2016 09:41

Kako god, svako ima pravo da živi, pa tako i prostitutke.

ODGOVORITE