Hrvatsku natjerati da gradi most u Gradišci

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da očigledno postoji problem sa hrvatske strane kada je riječ o izgradnji mosta preko Save u Gradišci i da to zahtijeva veći angažman evropskih institucija "koje treba da natjeraju svoju članicu da završi taj posao".

Region 29.07.2016 | 22:50
Hrvatsku natjerati da gradi most u Gradišci
Ivanić je rekao da je most preko Save, koji bi trebalo da bude sagrađen u Gradišci, veoma važan za cijelu BiH i da su i srpski i bošnjački političari u BiH insistirali na njegovoj gradnji.

On je na javnoj tribini PDP-a u Kruškiku kod Gradiške rekao da je opština Gradiška strateški važna za Republiku Srpsku i BiH i da zaslužuje mnogo više pažnje svih nivoa vlasti.

Potpredsjedik PDP-a Igor Crnadak, koji je i ministar inostranih poslova BiH, rekao je da je Hrvatska trenutno pred izborima i da nije realno očekivati da će se pitanje početka gradnje mosta u Gradišci riješiti u narednih mjesec i po dana.

"Nakon konstituisanja nove vlade Hravatske krenućemo u novu diplomatsku ofanzivu. Bilo je realnih i nerealnih odgađanja, ali nakon novih studija uticaja na okolinu očekujemo konačni signal za početak gradnje mosta", istakao je Crnadak.

On je naglasio da je za PDP Gradiška jedna od strateški najvažnijih opština, da očekuje odličan rezulatat partije na lokalnima izborima u Gradišci i pobjedu zajedničkog kandidata Saveza za promjene za načelnika opštine Zorana Latinovića.

Latinović je, povodom tvrdnji lidera SNSD-a Milorada Dodika i svog protivkandidata Zorana Adžića da Gradiška stagnira od 2012. godine, izjavio da je u ovom mandatu lokalna vlast otvorila niz pozitivnih procesa po interes građana.

"Osim konsolidacije budžeta i vraćanja velikih kreditnih obaveza, rađeni su projekti izgradnje putne infrastukture, vodovoda i kanalizacije, rekonstrukcije toplane", rekao je Latinović.

On je dodao da Gradiška ne traba da bude samo tranzitno mjesto i da je u narednom periodu u zoni oko budućeg mosta i carinskog terminala planirana gradnja poslovne zone Liman, koja bi trebalo da privuče investitore i otvori radna mjesta.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Gradiška Milan Švraka rekao je da je javna tribina PDP-a u Kruškiku, koja je jedna u nizu tribina ove partije na području opštine Gradiška, prilika da građani od najodgovornijih ljudi u institucijama BiH, Republike Srpske i opštine čuju stav o aktuelnim pitanjima.

"Predizborna kampanja nije još počela, ali je bitno da do građana dođe istina onakva kakva jeste. Građani dobro znaju kako žive i na nama nije da ih ubjeđujemo da li je to dobro ili loše, ali treba da o najvažniji stvarima čuju iz prve ruke, postave pitanja i dobiju odgovore", rekao je Švraka.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hm

29.07.2016 23:46

A sa cim ce RS izgraditi svoj dio, novim kreditom MMFa ili mozfa novcem od ptodaje Kristal banke?

ODGOVORITE
Name

Zajebant

30.07.2016 00:45

Treba Hrvatsku natjerati da nam da novce a mi da pravimo, haha. Šti bi to bilo dobro...

ODGOVORITE
Name

logika

30.07.2016 00:47

Ne vodi se politika naćerivanjem moj seljak

ODGOVORITE
Name

a sta je sa Hrvatima

30.07.2016 02:56

""Ivanić je rekao da je most preko Save, koji bi trebalo da bude sagrađen u Gradišci, veoma važan za cijelu BiH i da su i srpski i bošnjački političari u BiH insistirali na njegovoj gradnji. "" A sta je sa hrvatskim politicarima iz BH jer ih ne pominje kao da ne postoje.? Ili je Hrvatima dovoljan i sadasnji most tj nisu megalom,ani kao Srbi i bosnjaci ili se hrvatskipoliticari iz BH drza po strani kada je u pitanju odnos sa maticom. tj drzavom Hrvatskom?

ODGOVORITE
Name

Aco

30.07.2016 08:59

Crnadak da si to rijesio ne bi bilo potrebno se brinut za izbore.Al ti si se bavio ruckovima u philipu.

ODGOVORITE
Name

TRN

30.07.2016 09:14

Lako i jednostavno samo sa prijetnjom se moze nesta postici !

ODGOVORITE
Name

Neko

30.07.2016 09:47

Zato ce u Bosanskoj Gradiski napraviti odmah.

ODGOVORITE