Ni Kvarner neće na Jadran!

Riječani se zahvalili na pozivu da zauzmu mesto nekog od slovenačkih klubova u regionalnom takmičenju.

Košarka 30.07.2016 | 16:15
Ni Kvarner neće na Jadran!
Rukovodstvo ABA lige jtd sada je već u ozbiljnom problemu!

Nakon odluke Skupštine o proširenju lige na 14 timova i potom odustajanja Olimpije i Heliosa, pozive da se uključe u takmičenje odbili su slovenački Zlatorog, a onda i hrvatski Kvarner 2010.

Oba kluba su u obrazloženju navela da je premalo vremena da bi se osigurala sredstva za stvaranje konkurentnog tima.

"Posle tri dana intenzivnog promišljanja doneli smo odluku da Kvarner 2010, nažalost, neće u novoj sezoni igrati ABA ligu. Zahvaljujemo se na podršci čelnicima ABA lige, koja ostaje naš cilj, ali ostajemo pri filozofiji kojoj smo verni od prvoga dana - pokrićemo se ćebetom onoliko koliko je široko, uz davanje šanse našim mladim igračima", rekao je novinarima sportski direktor kluba Marko Šamanić.

"Ovakva odluka nije donesena lako. Bila je to velika prilika i pitanje je kad će se opet pojaviti, ali moramo dati prednost razumu", dodao je on.

Na spisku učesnika ABA lige za sezonu 2016/17 su četiri srpska (Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP), tri hrvatska (Cedevita, Cibona, Zadar), dva crnogorska (Budućnost, Mornar) i po jedan slovenački (Krka), makedonski (MZT Skoplje) i bosanskohercegovački klub (Igokea).

Sada bi liga, prema nacionalnom koeficijentu iz prethodne sezone, trebalo da se popuni klubovima iz BiH i Makedonije, ali pitanje je ima li spremnih da se usred leta uhvate u ovo "kolo", kao što je pre dve godine Metalac u avgustu pristao da zameni Radnički iz Kragujevca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar