Koliko će uopšte Rusa nastupiti u Riju?!

Umesto 387 koliko ih je izborilo nastup na Olimpijskim igrama, Rusiju će u Rio de Žaneiru predstavljati manje od 300 sportista.

Ostali sportovi 29.07.2016 | 18:45
Koliko će uopšte Rusa nastupiti u Riju?!
Zbog suspenzije svih atletičara te nekoliko desetina pojedinaca iz drugih sportova, Rusija trenutno zvanično ima 272 predstavnika.

Taj broj bi mogao da se poveća ukoliko dozvolu dobiju atletičari koji dokažu da nisu bili deo sistematskog dopinga, a to znači da su se testirali van Rusije.

Za sada je to uspela samo Darija Klišina koja poslednje tri godine živi i trenira u SAD, a odbijena je na primer legendarna Jelena Isinbajeva.

"Svako ko je u četvrtak doputovao u Rio prošao je bar jedan doping test. Vidim da će dolaziti svako jutro da uzimaju uzorke", rekao je šef ruskog olimpijskog tima Igor Kazikov.

Poslednju dozvolu za nastup u Riju dobili su tekvondoisti Rusije. a pre njih "oslobođeni" su takmičari u streljaštvu, badmintonu, konjičkim sportovima, mačevanju, džudou, streličarstvu, stonom tenisu, tenisu, trijatlonu i odbojci.

Delimične zabrane dobili su sportisti u plivanju, kanuu i kajaku, biciklizmu, petoboju, veslanju, rvanju i jedriličarstvu.

Čekaju se odluke bokserske, golf, gimnastičarske, rukometne i svetske federacije u dizanju tegova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar