PDP Bijeljina neće u gradski parlament

Uprkos tome što će većina stranaka iz Saveza za promjene učestovati u radu Skupštine grada Bijeljine, PDP neće prisustvovati radu bijeljinskog parlamenta u ponedjeljak 1. avgusta, za kada je zakazana 46. sjednica, najavio je danas predsjednik Kluba odbornika PDP-a Jovan Mlađenović.

Republika Srpska 29.07.2016 | 13:44
PDP Bijeljina neće u gradski parlament
Nova skupštinska većina je donijela niz odluka koje nisu u skladu sa poslovnikom Skupštine grada Bijeljina i PDP neće učestvovati u radu takvog parlamenta, istakao je Mlađenović.

"Da smo mi u pravu potvrđuje i činjenica da je Sud donio nekoliko presuda kojima se odluke parlamenta poništavaju, još 60 spornih odluka parlamenta se nalaze na Sudu i najvjerovatnije će one biti poništene, a i Komisija za izbor, imenovanje i razrješenje funkcionera nije izabrana na legalan način", rekao je Mlađenović.

Gradski odbor PDP-a predstavio je program razvoja Bijeljine za naredne četiri godine. Prioritet će biti razvoj privrede i povećanje broja zaposlenih.

"S ciljem pokretanje proizvodne djelatnosti treba završiti gasifikaciju, obnoviti prugu Bijeljina-Šid i Luku Rača", rekao je član Gradskog odbora PDP-a Bijeljina Đuro Stanojević.

PDP će se zalagati da se iz gradskog budžeta izdvoje veća sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća, veći podsticaj za poljoprivredu, primijeniti sistemske mjere zaštite od poplava. PDP daće veliki doprinos i u poboljšanju socijalne zaštite i obrazovanja, istakao je Stanojević.

Mladi PDP će insitirati da se završi Osnovna škola na Ledincima i to ne samo sredstvima grada, već i da se uključi resorno ministarstvo, koje do sada nije izdvojilo niti jednu marku za ove namjene.

"Želim da predložim da učenici nižih razreda pohađaju nastavu u novoj školi i da se za njih obezbijedi međusmjena dok se ne izgradi ova škola na Ledinicima", istakao je član Gradskog odbora PDP Bijeljina Danijel Perić.

Perić je istakao da interes djece treba da bude interes svih partija, a ne da postoje političke podjele.

(BN televizija)