Ferari i kad laje ne ujeda kao Red Bul!

„Imali smo tempo za podijum, ali je Red Bul bio dovoljno agresivan da spreči naše nalete“, tvrdi Sebastijan Fetel, vozač Ferarija.

Ostali sportovi 29.07.2016 | 20:15
Ferari i kad laje ne ujeda kao Red Bul!
Sve je na Hungaroringu bilo čisto kao suza, bar ako je reč o prognozi rasporeda na podijumu. Ništa novo nije ni da Mercedes ima dominaciju, ali i da Red Bul može propisno da zapreti preko Maksa Verstapena i Danijela Rikarda. Šta je sa Ferarijem? KakoSebastijan Fetel objašnjava to što crvenih kombinezona ni u Mađarskoj nije bilo na pobedničkom podijumu?

„Imali smo bolji tempo od Red Bula, ali u Mađarskoj morate imati mnogo bolji tempo od nekoga ako želite da ga obiđete. Mislim da smo na kraju trke imali pola sekunde do sekunde u džepu pošto su njemu gume polako počele da gube performanse, ali to jednostavno nije bilo dovoljno da ga prođem. Mislim da je bolid bio dobar, čak odličan. Nismo mogli da ispratimo Mercedesov tempo, ali smo se borili sa Red Bulom bez ikakvih poteškoća. Imali smo tempo za podijum, ali je Red Bul bio dovoljno agresivan da spreči naše nalete“, rekao je Sebastijan Fetel o svom viđenju po mnogima još jedne u nizu mlakih i nedovoljno efikasnih borbi Ferarija u F1 šampionatu.

Sa druge strane, mladi Holanđanin, Maks Verstapen veći deo trke je proveo na petom mestu odakle se branio od nasrtaja Kimija Rajkonena. Onda je došlo do incidenta u kom je iskusni Finac oštetio svoj bolid, odnosno prednje krilo. Tako je Ferari ranjen u Mađarskoj, dok Verstapen ne oseća nikakvu odgovornost zbog incidenta koji je prouzrokovao štetu kod Rajkonena.

„Mislim da je lepo kada naterate Kimija da priča na radiju. Ja nisam imao danas problem sa njim, pa mislim da je sve bilo pošteno. Po meni bilo bi veoma čudno da sam dobio kaznu. Video sam ga da je krenuo u napad, video sam da ide sa unutrašnje strane i morao sam da kočim. On je blokirao prednje točkove i oštetio  svoje prednje krilo. Ja sam samo vozio svoju trku." kazao je Verstapen bez trunke preispitivanja i pijeteta prema činjenično dosta starijim kolegom iz Ferarija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar