Rušimo sve što nije na satelitskom snimku

Tražićemo odgovornost onih inspektora, opštinskih ili gradskih, koji su dopustili da niknu nelegalne zgrade od nekoliko hiljada kvadrata, a da to nisu sankcionisali. Svako ko nastavi da gradi pored zabrane i trake, a ima i takvih slučajeva, dobiće odmah krivičnu prijavu, najavljuje za Novosti gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija 25.07.2016 | 22:40
Rušimo sve što nije na satelitskom snimku
Vesić je naveo da je grad dobio satelitski snimak iz novembra 2015. godine.

"Kako Zakon o ozakonjenju kaže, svi objekti koji se ne nalaze na tom snimku, a građeni su bez važećnh dozvola, biće srušeni. Pojedini investitori su pokušali da iskoriste Zakon o ozakonjenu, čiji je smisao da se ozakone do tada izgrađeni objekti, i da sagrade nove kako bi ih uz pomoć pojedinaca iz lokalne samouprave prikazali kao objekte građene pre donošenja zakona?! U petak je počeo popis svih objekata koji se grade ili su građeni proteklih osam meseci i odmah posle upoređivanja sa satelitskim snimkom, odnosno ukoliko se ne nalaze na njemu, biće odbijeni za legalizaciju", naveo je Vesić.

Vesić kaže da 116 hektara zemljišta u projektu „Beograd na vodi” pored reke postalo je u očima opozicije „najluksuznije”

"Ako je najluksuznije, zašto ga nisu oni raščistili? Makar kamen da su pomerili odatle i pronašli makar jednog investitora koji bi dao ne milijarde već milion evra, imali bi sada pravo nešto da kažu", kaže Vesić.

Nisu bili u stanju to da urade i bolje im je sada da ćute, rekao je Vesić za Novosti.

"Izgradnja Beograda na vodi promenila je pravac razvoja Beograda jer se naš grad prvi put zaista spušta na reke. S druge strane Save, preko puta Beograda na vodi niče novo naselje u Bloku 18 koje će se prostirati na prostoru od skoro 47 hektara, na kome će se izgraditi 750.000 kvadrata", rekao je Vesić.

Gradski menadžer izjavio je za Novosti da se čeka nadležno tužilaštvo da završi istragu o slučaju noćnog rušenja objekata u Savamali i da će tada biti jasno šta se dogodilo.

"Nova ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata"
Što se tiče stanara Cetinjske, koji se bune zbog buke, kaže da smatra da su potpuno u pravu.

"Ali da bi se problem rešio, potrebna je izmena određenih propisa, a procedura izmene zahteva vreme. Na sednici Skupštine grada krajem avgusta donećemo odluku po kojoj će se ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama proširiti i na prostor između 300 i 500 metara od njih. Sa druge strane, tražićemo od države ingerencije da gradske inspekcije kontrolišu nivo buke u svakom trenutku, kažnjavaju one koji se ne pridržavaju pravila i zatvaraju objekte", rekao je Vesić.

Izvor: Novosti

Foto: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Delija

25.07.2016 21:32

Vesiću bi bilo bolje da vrati pokradeni novac iz FK Crvena Zvezda. Dok je bio u upravi kluba novac za marketing je preusmerio na svoju privatnu firmu. On je jedan obični kriminalac.

ODGOVORITE
Name

patriot???.

26.07.2016 14:04

Pada što NISU ameri srušili ovi će da dokrajče. To ti naša vlast. BRAVO.