Vandalizam: Svetinja ponovo smetlište

Manastir Svetog arhangela Gavrila u selu Buzovik kod Kosovske Vitine, koji je porušen do temelja 1999, Albanci poslednjih godina koriste kao deponiju za odlaganje smeća.

Srbija 25.07.2016 | 22:00
Vandalizam: Svetinja ponovo smetlište
anastir Svetog arhangela Gavrila u selu Buzovik kod Kosovske Vitine, koji je porušen do temelja 1999, Albanci poslednjih godina koriste kao deponiju za odlaganje smeća. Iako je grupa od dvadesetak Srba u subotu očistila dvorište manastira, Albanci su ga ponovo tokom vikenda oskrnavili i pretvorili u smetlište.

- Svake godine uoči manastirske slave Srbi iz nekoliko okolnih sela očiste portu ovog hrama, kao što su to učinili u subotu. Albanci su već sutradan ponovo odlomili kamen sa svetog prestola, a potom nabacali granje i kamenje u manastirskoj porti - priča otac Zvonko Kostić, paroh u Kosovskoj Vitini.

Ovaj manastir je 1963. godine upisan u registar spomenika kulture Srbije.

Izvor: Novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

25.07.2016 20:48

Sta radi "kosovska policija" ciji pripadnici su najvecim svojim djelom skolovani kao milcioneri bivse drzave u SRBiji. SRBi nikako nemogu da shvate da na KiM kadija tuzi i sudi us precutnu saglasnist "politicara" iz danasnjeg Beograda koji su omogucili po primjeru svojih oceva komunista da Kosovo bude "drzava" isto kao Crna Gora, Makedonija i Bosna! SRBja je nazalost postala od PIJEMONTA SRBSTVA - GROBAR SRBSTVA!

ODGOVORITE
Name

deki

25.07.2016 21:48

ŽALOSTI MOJA STA SE TO DELAVA...

ODGOVORITE
Name

yugosloven

26.07.2016 06:29

U BOSNI I HERCEGOVINI NIJE SRUSENA NIJEDNA BOGOMOLJA SVE LAZNI SNIMCI

ODGOVORITE
Name

Dragan

26.07.2016 14:27

Polako doće na red i šiptari sa kosova da plate za sve! Nećemo žuriti polako i smireno ćemo da završimo sa šiptarima.

ODGOVORITE