Video: Amerikanci deklasirali i Kinu, LA zviždao Durentu!

Košarkaši SAD zabeležili su novu ubedljivu pobedu tokom priprema za Olimpijske igre, deklasirali su Kinu 106:57.

Košarka 25.07.2016 | 21:15
Video: Amerikanci deklasirali i Kinu, LA zviždao Durentu!
Opet je najefikasniji bio Kevin Durent sa 19 poena, kojem su navijači u Stejpls centru često zviždali.

"Stvarno? Hm, nisam čuo", rekao je Durent, a generalni menadžer Voriorsa Bob Majers je imao odgovor na reakciju navijača, "Mislim da su to bili navijači Klipersa jer su bordili Deandrea Džordana. Neće mu zviždati u utorak".

Durenta je pratio novi saigrač iz Golden Stejta Klej Tompson sa 17, Demar Derozan je ubacio 13 u svom rodnom gradu, dok je Demarkus Kazins dodao 12 uz 7 skokova.

Iako je kao i protiv Argentine i ova pobeda bila impresivna, selektora Majka Kšiševskog više raduje bolja timska igra njegovih izabranika na parketu.

"Rastemo kao grupa, pobeda je odlična, ali je način na koji smo pobedili izuzetan", rekao jeKšiševski.



Iako su Lebron Džejms, Stefen Kari i Kavaj Lenard odustali od nastupa u Riju sledećeg meseca, SAD je i dalje veliki favorit za zlato na Igrama.

"Imamo mlad tim, ali put iskusnih profesionalaca. Često smo ukrštali puteve, ali smo sada u istom timu u pravom trenutku", rekao je Kajri Irving.

Kineze, koji će u Riju igrati u Grupi A protiv SAD, uz Srbiju, Francusku, Autraliju i Venecuelu, predvodio je Ji Jinlijan sa 18 poena, 14 je dodao Žao Jivei, dok je razočarao Žu Ki, centar koga su prošlog meseca draftovali Hjuston Rokitsi, postigavši tek dva poena.

Dva tima će novi meč odigrati već u utorak u Ouklendu, gde će Durent prvi put nastupiti pred navijačima svog novog tima Voriorsa.

SAD i Kina će se sastati i u prvom kolu na Igrama u Riju 6. avgusta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar