Semberija mora da iskoristi resurse

Projektom navodnjavanja, koji finansira Svjetska banka, predvođeno je izdvajanje od 20 miliona dolara za Republiku Srpsku. Taj projekat republičke i lokalne vlasti u Bijeljini treba da iskoriste kako bi se značajno unaprijedila poljoprivredna proizvodnja, kao jedna od strateških privrednih grana, poručio je danas, u obraćanju javnosti, predsjednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Bijeljini, Cvijetin Nikić.

Republika Srpska 25.07.2016 | 12:50
Semberija mora da iskoristi resurse
Realizacijom projekta navodnjavanja u Semberiji, udvostručila bi se poljoprivredna proizvodnja, a time omogućio povećan izvoz i ozdravljenje poljoprivrede, smatraju u Srpskoj naprednoj stranci.

“Već je realizacija ovog projekta prisutna i u Bratuncu i u Ljubinju. Nas iznenađuje što to nije učinjeno i u gradu Bijeljini, i ovom prilikom pozivamo sve nadležne da preduzmu ono što je neophodno da ovaj veoma važan projekat realizuju na prostoru našeg grada, odnosno ruralnog dijela Semberije”, rekao je Nikić.

SNS se smatra da Bijeljina treba da ima bolju saobraćajnu komunikaciju sa većim centrima, što će omogućiti ubrzani razvoj.

“Zaista želim da se zahvalim predsjedniku Vučiću, predsjedniku Vlade i predsjedniku SNS na spremnosti da založi svoj autoritet i ohrabri investitore na ovom prostorima, da Bijeljina uđe u mapu gradova koji su obogaćeni autoputnom mrežom, namjerom da preko Bijeljine sa Koridorom 5C, autoputem se spojimo sa autoputem koji veže Beograd i Zagreb i u tom pogledu Bijeljinu izdigne u red evropskih gradova sa, u budućnosti izgrađenom lukom, sa kvalitetnom prugom, sa kvalitetnim autoputem, a ako Bog da, ne zadugo da budemo i sastavni dio i vazdušne mreže”, istakao je Nikić.

Jedan od važnih resursa Republike Srpske, prema riječima Nikića, jesu i geotermalne vode, koje bi uz navodnjavanje i kroz plasteničku proizvodnju omogućile poljoprivrednu proizvodnju tokom cijele godine.

BN televizija