PL BiH - najava: "Superkup", Zrinjski - Radnik, za bodove, debituje Krupa!

U nedjelju je na rasporedu svojevrsni "Superkup" Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju šampion Zrinjski i pobjednik Kupa BiH Radnik iz Bijeljine. Novi član Premijer lige BiH Krupa domaćin Mladosti iz Doboj Kaknja.

Fudbal 24.07.2016 | 15:30
PL BiH - najava: "Superkup", Zrinjski - Radnik, za bodove, debituje Krupa!
Poslije subotnjih mečeva prvog kola reformisane "Lige 12", koji su bili vrlo efikasni (prosjek tri gola po utakmici), za danas je zakazan "Superkup" BiH koji se igra za bodove.

Prvak BiH Zrinjski dočekuje osvajača Kupa BiH bijeljinski Radnik, nakon što su oba tima eliminisana u evropskim takmičenjima već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odnosno Ligu Evrope.

Semberce je zaustavio bugarski Beroe, dok je "plemiće" eliminisala poljska Legija iz Varšave.

"Evropske utakmice su prošlost, a znamo šta je naša budućnost. Ponovo imamo kvalitet da se borimo za sam vrh", rekao je trener Mostaraca Vinko Marinovića u najavi meča.

Njegov kolega sa klupe Radnika Slavko Petrović naglasio je da je prioritet bijeljinske ekipe opstanak u Premijer ligi BiH, dodavši da su domaćini favoriti za pobjedu.

"Zrinjski je zadržao okosnicu tima i dodatno se pojačao, pa je svakako favorit. Ipak daćemo sve od sebe da se iz Mostara vratimo neporaženi".

Novi član Krupa će protiv Mladosti iz Doboj Kaknja odigrati prvu utakmicu u bosanskohercegovačkoj eliti s samo jednim ciljem: Zabilježiti i prvu pobjedu.

REZULTATI I PAROVI PRVOG KOLA

Krupa na Vrbasu: Krupa - Mladost DK (17.30)
Široki Brijega: Široki Brijeg - Vitez (19.30)
Mostar: Zrinjski - Radnik (20)

Igrano u subotu:
Zenica: Čelik - Metalege 1:3 (0:1)
/Brković 59 - Dujaković 45 pen, 89, Popović 83/

Tuzla: Sloboda - Olimpik 3:0 (2:0)
/Krpić 14, 25, Kostić 89 pen/

Sarajevo: Željezničar - Sarajevo 1:1 (0:0)
/Lendrić 53 - Ahmetović 59/

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar