Čilić raskinuo saradnju sa Ivaniševićem!

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić raskinuo je saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Tenis 24.07.2016 | 11:15
Čilić raskinuo saradnju sa Ivaniševićem!
Njih dvojica su sarađivali od 2013. godine i u međuvremenu stigli do titule na US Openu pobedom Čilića nad Keijem Nišikorijem u finalu 2014.

Sledeće godine Hrvat je stigao do polufinala istog tunira, te tri četvrtfinala Vimbldona, koji je svojevremeno Ivanišević osvojio.

"Nažalost, više ne radim sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem. Imali smo mnogo uspeha. Bila je velika privilegija raditi s Goranom, uživao sam u našoj saradnji sve vreme. Goran mi je pomogao da ostvarim mnoge ciljeve. Nažalost, staza koju smo delili na ovom putovanju se razilazi i odlučili smo da završimo naš odnos, igrača i trenera", napisao jeČilić na Fejsbuku.

Čilić je trenutno 12. teniser sveta, najbolji plasman imao je na kraju 2014. kada je bio osmi na ATP listi. Ove godine nije uspeo da ostvari značajniji rezultat, poražen je u finalima Marseja i Ženeve, te opet stao u četvrtfinalu Vimbldona.

"Naša saradnja je došla do kraja i na toj saradnji sam apsolutno zahvalan Čiliću. Želim mu, naravno, sve najbolje u igračkoj karijeri, siguran sam da tu ima još mnogo potencijala i nadam se da će uspeti na toj stazi. Baš kao i ja u nekom novom trenerskom izazovu", rekao je Ivanišević.

Najboljeg hrvatskog tenisera u nastavku sezone očekuju Rodžers kup u Torontu, potom Olimpijske igre, US Open i polufinale Dejvis kupa sa Francuskom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar