Čekanje na graničnom prelazu Doljani

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se na većini puteva saobraća nesmetano, dok je na graničnom prelazu Doljani pojačan izlazak vozila iz BiH, pa su zadržavanja do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na ostalim graničnim prelazima u BiH za sada nema dužih čekanja.

Bosna i Hercegovina 22.07.2016 | 10:05
Čekanje na graničnom prelazu Doljani
Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka–Doboj, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, zbog sanacije klizišta "Cerova kosa dva" i "Cerova kosa tri", saobraćaj će se na mjestu radova odvijati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, vozila saobraćaju jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac saobraća se jednom trakom u dužini od 800 metara. Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralom putu Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže.

Na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući autoput.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova biće izvođeni na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, u mjestu Kladari Donji, opština Brod, dionica Brodsko Polje u mjestu Brusnica.

Na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, zbog deminerskih radova, biće povremenih obustava saobraćaja radnim danima od 8.00 do 16.00 časova. Obustava će trajati 30 minuta, a propuštanje vozila 15 minuta.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić zbog radova na sanaciji klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan signalizacijom.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići saobraća se naizmjenično jednom trakom zbog rekonstrukcije i modernizacije puta.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Drinatransa" iz Zvornika, koji saobraćaju redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim putem.

Na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila tokom dana saobraćaju usporeno u oba smjera zbog radova na području Hrvatske.

Komentari / 0

Ostavite komentar