Šešeljevi sinovi na vlasti u Beogradu

Sinovi Vojislava Šešelja Aleksandar i Nikola imenovani su nedavno za članove opštinskih veća Zemuna i Novog Beograda, saznaje "Blic".

Srbija 21.07.2016 | 22:59
Šešeljevi sinovi na vlasti u Beogradu
Lider radikala Vojislav Šešelj pre godinu dana odlučio je da svoju decu politički aktivira, a odmah posle izbora oni su dobili i prve javne funkcije.

Tako je Aleksandar Šešelj postao član najuže vlasti u Zemunu, koju su radikali formirali sa naprednjacima, dok su u Novom Beogradu napravili dogovor sa listom Aleksandra Šapića, koji je u toj opštini osvojio najviše glasova.


Foto: G. Srdanov / RAS Srbija
Aleksandar Šešelj, član Opštinskog veća u Zemunu

Vojislav Šešelj kaže za "Blic" da to što su njegova deca ušla u opštinske vlasti nema veze sa njim, već sa stranačkim funkcijama koje su obavljali.

"Moguće je da ima neke veze sa mnom to što su predsednici lokalnih odbora SRS, ali oni nisu krenuli s neba pa u rebra, već su prošli kroz stranačku hijerarhiju. Trudili su se i postigli rezultate" objašnajva on.

Vjerica Radeta, funkcionerka SRS, smatra da je sasvim prirodno i logično da Šešeljevi sinovi budu politički aktivni, kako u SRS-u tako i van stranke.

"Ipak, to sa Vojislavom Šešeljem nema nikakve veze. Aleksandar Šešelj je predsednik OO SRS u Zemunu, koji je najveći opštinski odbor. Tu smo osvojili najviše glasova na lokalu. Nikola je predsednik OO SRS u Novom Beogradu. To što su sinovi predsednika stranke niti im koristi niti ima škodi" zaključuje Radeta.


Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
Nikola Šešelj na vlasti u Novom Beogradu

Novi-stari predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potvrdio je za "Blic" da je Nikola Šešelj član njegovog kabineta.

"Ne vidim tu ništa sporno. Naprotiv. Radikali su nas prvi zvali posle izbora i rekli da su spremni da učestvuju u vlasti. Nisu tražili ništa. Uslove je imao pokret DJB, dok je naprednjacima bilo malo ono što sam im nudio. Visoka politika ne treba da ima nikakve veze sa lokalom, jer ovde ne pričamo o tome kuda treba da ide Srbija, već da li će levo ili desno biti park", objašnjava Šapić.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

re

21.07.2016 20:43

Bar ga nece izdati.

ODGOVORITE
Name

JSO

21.07.2016 20:44

Zivi bili sto godina sve najbolje. ŽIVIO VOJVODO

ODGOVORITE
Name

pero

21.07.2016 21:27

Budala neće nestati

Name

Dragan

21.07.2016 21:56

Patriotski na budžet, i u ugradjivanje. Profesionalni Srbi.

ODGOVORITE
Name

VOJA

21.07.2016 23:18

KOJA SI TI PERO NEPISMENA BUDALI STO SU DJECA SESELJA PISMENA A TI GLUP NEKA SU ONI ZIVI ZDRAVI STO GODINA SA VOJVODM VOJOM

ODGOVORITE
Name

Damir

21.07.2016 23:47

E vojvodo vojvodo na kakvim si ti drogama