Skeniramo Ludogorec: Vanderson je pravi đavo, Lukoki je moćan! Štoperi su Zvezdina šansa!

Crnogorski novinar Bojan Topalović do tančina skenirao igru bugarskog šampiona.

Fudbal 22.07.2016 | 23:15
Skeniramo Ludogorec: Vanderson je pravi đavo, Lukoki je moćan! Štoperi su Zvezdina šansa!
Došli, prošetali se i pokorili Podgoricu. To je ruta fudbalera Ludogoreca u prethodna dva dana. Lagana trojka protiv nejake Mladosti odejknula je do Beograda i još više uplašila navijača Crvene zvezde koji su bili pod utiskom slabog izdanja protiv Malte.

Dok je odbrana srpskog šampiona klecala, legija stranaca je plesala terenom Pod Goricom. Ponovo je blistao Lukoki i ponovo je Vanderson vezivao rivale u čvor. Međutim, crnogorski novinar Dejan Topalović tvrdi da od Ludogoreca ne treba praviti Real Madrid, te da Crvena zvezda ima dobre izglede.

VISOKO POSTAVLJENA ODBRANA BILA BI SAMOUBISTVO

Na njegovim usnama tokom detaljne analize titra samo jedna reč – Vanderson.

„Ludogorec je tipična brazilska ekipa. I to je najbolji tim koji je dolazio u Crnu Goru posle Sevilje i PSV-a. Forsiraju pas igru, kratka dodavanja su im specijalnost, ne libe se da odigraju dupli pas u svakom mogućem trenutku. Užasno su brzi, tehnički su potkovani, a Brazilci od kojih sve zavisi uopšte nisu sumnjivog kvaliteta kakve gledamo na prostoru bivše SFRJ. Naprotiv. Dugu loptu možete videti jedino od štopera Kozmina Mocija i Igora Plastuna. Valjda je to logično jer je prvi Rumun, a drugi Ukrajinac“, kaže za naš portalBojan Topalović.

Za razliku od Crvene zvezde Ludogorec je vrlo uigran tim. Većina startera je dugo na okupu.

„Povratna lopta, što se često vidi na našim prostorima, praktično ne postoji. Ludogorec je uvek gura unapred. Kapiten Svetoslav Đakov je jak na lopti, ali je klasični osigurač. Čuva leđa fantastičnom trilingu koji čine Marselinjo, Vanderson i Jodi Lukoki. Marselinjo je plej, Vanderson i Lukoki su krilni igrači, ali non-stop ulaze unutra spremni da naprave karambol.“

Holanđanin Lukoki je praktično odigrao simultanku sa odbranom jako slabe Mladosti. Načeo je Crnogorce u Bugarskoj, dok ih je u utorak veče dokrajčio sa dva gola.

„Dok nisam vidio Lukokiju zastavu Konga pored imena, mislio sam da je Brazilac. Deluje moćno. Pogledajte samo vodeći gol protiv Mladosti. Koliko god da je oduševio Lukoki sa dva gola protiv Mladosti, najupečatljiviji utisak je ostavio Vanderson. Pravi mali đavo. Majstor fudbala. Čini mi se da nijednu loptu nije izgubio Pod Goricom. Ta trojka sa najisturenijim Džonatanom Kafuom može da napravi velike probleme poslednjoj liniji Crvene zvezde.“

MLADOST IH UNIŠTAVALA 40 MINUTA, OČAJNI SU PRILIKOM PREKIDA

Sve ovo što je rekao naš sagovornik deluje zastrašujuće, ali daleko od toga da je Ludogorec savršen tim. Mladost je imala kontrolu meča u prvih 25 minuta.

„Ludogorec poseduje individualni kvalitet, ali šanse protiv Zvezde su 50:50. Kao što je i rekao Dermendžijev posle utakmice sa Mladošću. Svestan je i on da njegov tim ima nedostatke. Najveći je vidljiv u odbrani - štoperi Moci i Plastun su fizički jaki, ali su ekstremno spori, pa im kompanija sa Aleksandrom Kataijem na čelu vrlo lako može da im završti ringišpil.“Uočljivo je bilo još nešto na najvećem crnogorskom stadionu.

„Zvezda može da se nada šansi iz prekida. Mladost im je tako dala pogodak iz kornera, ali je poništen. Reklo bi se neopravdano. Beograđani ne smeju da se plaše Ludogoreca što je naš šampion uradio zato ako žele da prođu dalje neka gledaju uvodnih 39 minuta utakmice Mladost - Ludogorec. Do tada se Mladost pitala na terenu, a nedostajao je samo gol da utisak bude potpun. Isto tako srpski šampion ne bi smeo da igra sa previsoko postavljenom zadnjom linijom. Bilo bi to samoubistvo. Odbrana Ludogoreca je najveća šansa Zvezde, ali bi trebalo da izbegnu proboje po levoj strani, jer će se u startnih 11 vratiti desni bek Sisinjo“, zaključuje opsežnu analizu Bojan Topalović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar