Aleksa Brđović: Trofej Svjetske lige sam posvetio tati!

Moj otac Dejan sad bi bio ponosan na mene. I svaka sledeća titula će biti za njega. Tako će zauvek biti - rekao je naš odbojkaški reprezentativac Aleksa Brđović.

Ostali sportovi 22.07.2016 | 12:45
Aleksa Brđović: Trofej Svjetske lige sam posvetio tati!
Jedan od zlatnih momaka iz plave čete Nikole Grbića, bio je bezgranično srećan i ponosan jer je zajedno sa drugovima uspeo da prvi put u istoriji osvoji zlato u Svetskoj ligi.

- Sjajan uspeh! Niko pre nas nije uspeo da osvoji zlato, ali ova medalja je već arhivirana. Idemo dalje, želimo da svake sezone budemo još bolji - kazao je za “Blic” Brđović.

Ostaje žal što se reprezentacija nije našla među putnicima za Rio na Olimpijske igre.

- Nepravedno je što ne idemo, ali šta da se radi. Jeste nam teško, ali je bitno što smo ove godine osvojili zlato, što smo dva meseca odlično trenirali i na kraju se isplatilo. Mlad smo tim, siguran sam da ćemo na svakom takmičenju biti sve bolji i bolji.

Brđevićev otac Dejan, naš legendarni odbojkaš, preminuo je u decembru 2015. Njegov naslednik nije imao dilemu kome je trofej namenjen.

- Tati, naravno. I svaki sledeći će biti za njega. Tako će biti zauvek - tiho je rekao Aleksa.

Mladom asu izuzetno znači što je u debitantskoj sezoni u reprezentaciji odmah osvojio medalju.

- Ovo mi je podstrek za dalje. Daće mi samopouzdanje i pred nastavak klupske sezone. Imam odmor do 1. avgusta, a onda što bi se reklo, sve ponovo ukrug. Čeka me odlazak u Rusiju, pa nova sezona.

Aleksa Brđović je istakao da je Nikola Grbić ponosan na tim.

- Njemu kao igraču nije uspelo da osvoji Svetsku ligu, ali zato kao selektoru jeste. Čestitao nam je svima, svestan je koliko nam je sve ovo značajno. Ali idemo dalje, tek smo počeli.

Devojka ljiljana uvek uz mene

Aleksina izabranica srca je Ljiljana Ranković, takođe odbojkašica. Baš ona ga je dočekala na aerodromu po povratku iz Krakova.

- Ona je uvek uz mene. Razume i moja česta odsustva. Nije ni ona često kod kuće. Sve je u redu. Imamo razumevanja jedno za drugo - zaključio je kroz osmeh Brđović.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar