Ko je Estonac koji dolazi na Enfild?!

Liverpul se dogovorio sa Augzburgom oko transfera iskusnog estonskog štopera koji nije naročito poznat široj javnosti. Klub sa Enfilda će za ovog 30-godišnjaka platiti 4.5 miliona funti. Ko je Ragnar Klavan koga je Klop želeo?

Fudbal 21.07.2016 | 11:00
Ko je Estonac koji dolazi na Enfild?!
Marko Grujić, Džoel Matip, Loris Karijus, Sadio Mane - pa onda Ragnar Klavan!?

Jirgen Klop je na putu da dovede peto pojačanje za novu sezonu "redsa". U ovom trenutku iskusni estonski štoper Ragnar Klavan (30) je na lekarskim pregledima na Enfildu, a ukoliko ne bude problema - Augzburg će za ovog fudbalera dobiti oko 4.5 miliona funti!

Potpuno neočekivano pojavila se ova informacija, dok su svi mislili da će Jirgen Klop kontaktirati nekog od skupocenijih i zvučnijih fudbalera iz Premijer lige, pa je navijače "redsa" zateklo i ime relativno nepoznatog fudbalera koji je od 2012. standardan u dresu Augzburga.

Ragnar Klavan je levonogi štoper iz Estonije napuniti 31 godinu, a pre Augzburga nastupao je za Elvu, Tulevik, Floru, Valerengu, Herakles i AZ. Standardni je reprezentativac svoje zemlje sa 108 nastupa, i kapiten, a samim tim ima i "bogatiju" reprezentativnu karijeru od svih defanzivaca Liverpula.

Zadnja linija Liverpula je "proređena" s obzirom na to da su klub napustili Kolo Ture i Martin Škrtel, a uprkos tome što je "pridodat" Džoel Matip, biće potrebno vreme dok se od povrede ne oporave Mamadu sako i Džo Gomez, pa je tako sem Matipa "zdrav" još samo Dejan Lovren.

Ne očekuje se da će Klavan imati veliku minutažu, ali je 4.5 miliona funti ipak "trošak".

Pre Klavana u Premijer ligi je nastupao još samo jedan Estonac. U pitanju je golman Mart Pom, koga po jednom nastupu teško da pamte navijači Arsenala, a sem ovog kluba igrao je i za Derbi Kaunti i Sanderlend.

Zanimljivo, Ragnar Klavan je kao tinejdžer imao probu u Sanderlendu - ali nije prošao.

Sada će postati fudbaler Liverpula, iako da je teško ko pomislio na to pred početak prelaznog roka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar