Marko Pjaca - Najveći transfer u istoriji hrvatskog fudbala!

Mladi fudbaler zagrebačkog Dinama, 21-godišnji Marko Pjaca srušio je dosadašnji rekord koji je držao Luka Modrić!

Fudbal 21.07.2016 | 10:30
Marko Pjaca - Najveći transfer u istoriji hrvatskog fudbala!
Zagrebački Dinamo i Zdravko Mamić (iz senke) postavljaju nove granice, nove rekorde kada je reč o fudbalskim transferima u regionu.

Potvrđeno je pisanje od pre nekoliko dana - Marko Pjaca, mladi krilni fudbaler Dinama i hrvatske reprezentacije, prodat je Juventusu za 23 miliona evra, što je za dva miliona više od dosadašnjeg rekorda hrvatskog fudbala, kada je Luka Modrić (takođe iz Dinama) prodat Totenhemu.

"U sredu ću odigrati svoju poslednju utakmicu za zagrebački Dinamo (protiv skopskog Vardara u kvalifikacijama za Ligu šampiona), a posle toga odlazim iz najdražeg kluba. Ovo je moj klub koji volim i za koji navijam otkad sam se rodio i zahvalan sam na svemu. Ime kluba u koji odlazim biće poznato za par dana tako da vas molim za razumevanje. Ono što je bitno i što želim da naglasim jeste veliko hvala Dinamu na svemu, bilo mi je predivno i ostvarenje sna da igram na Maksimiru i osvajam trofeje sa najdražim klubom, ali došlo je vreme za rastanak. Imam pomešana osećanja - tužan sam jer odlazim iz svog kluba, ali srećan jer me čekaju novi izazovi u karijeri", izjavio je Pjaca.

Ovaj mladi fudbaler zadobio je pažnju bogatijih evropskih klubova igrama u dresu Dinama, ali i hrvatske reprezentacije na minulom Evropskom prvenstvu u Francuskoj (protiv Španije i u finišu meča protiv Portugala kada je bio opasniji po gol rivala nego njegovi saigrači do tada).

U Italiji za njega već govore: "Dolazi novi Trezege!".

Pjacia, koji je u ranijim intervjuima govorio da mu je omiljeni fudbaler Brazilac Ronaldinjo, odlučio se za Juventus - a ne za Liverpul, Inter, Milan, Napoli, Borusiju iz Dortmunda, koji su ga takođe želeli - pre svega zbog Lige šampiona.

"Ostvaruje mi se san. Igrao sam za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu, a drugi san mi je da budem klupski prvak Evrope", izjavio je Pjaca ranije.

Hrvatski mediji potenciraju skromnost ovog 21-godišnjeg mladića. On je celu platu davao roditeljima, a oni njemu za dežaparac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mnogo uspjeha

21.07.2016 09:57

Mnogo uspjeha kada je ovako čestit sin

ODGOVORITE