DK - Britanski mediji hvale Endija zbog dolaska u Beograd: Podigao je ekipu!

Britanski teniser Endi Marej rekao je da Velika Britanija ne treba da brine za budućnost tenisa i da Kajl Edmund je mlad igrač pred kojim je velika karijera. Sa druge strane, mediji u Britaniji pohvalili su njegov dolazak u Beograd.

Tenis 20.07.2016 | 21:45
DK - Britanski mediji hvale Endija zbog dolaska u Beograd: Podigao je ekipu!
"On je mnogo bolji nego što su ljudi očekivali, uključujući i mene. Nema razloga da ne dođe u sam vrh svetskog tenisa", rekao je Marej.

Velika Britanija plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je u Beogradu pobedila Srbiju. Edmund je svojoj zemlji doneo dva poena, pošto je pobedio Dušana Lajovića i Janka Tipsarevića.

Marej je rekao da je oduševljen Edmundom i istakao je da postoje stvari koje mogu da se poboljšaju u njegovoj igri, ali i da će svako iskustvo mnogo da mu znači.

"Može da popravi još mnogo toga, ali ima velika oružja, veća nego što imaju mnogi momci koji su ispred njega. Kada stekne više iskustva i nauči da bolje koristi ta oružja, fizički malo ojača i navikne se da igra u ovakvoj atmosferi, postići će velike stvari", rekao je Škot.

Endi Marej nije igrao, ali su britanski teniseri i mediji ocenili da je njegov dolazak u Beograd da podrži tim napravio "veliku razliku" u britanskom timu.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar