Ugljevik: Diplome za najmlađe plivače

Polaznicima Škole plivanja u Ugljeviku, juče su dodeljene diplome za uspešnu obavljenu obuku koju je sproveo sugrađanin Mladen Stevanović, a čiji je pokrovotelj Opština Ugljevik.

Republika Srpska 19.07.2016 | 13:40
Ugljevik: Diplome za najmlađe plivače
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić dodelio je diplome polaznicima - mališanima uzrasta od 5 do 10 godina.

"Škola plivanja ostvarena je u okviru projekta `Opština za svoju mladost`", rekao je načelnik Perić.

"Orjentisani smo da radimo ovakve i slične projekte. Sve ideje koji nam daju mladi ljudi podržaćemo i u narednom vremenskom periodu. Veoma važno je da najmlađi imaju dobre uslove u odbaništima, za školovanje ali i ovakvim aktivnostima vezanim za umetnost, kulturu i sport, jer ulaganje u mlade je put ka boljem i sigurnijem društvu", rekao je Perić.



Mladen Stevanović istruktor u Školi plivanja istako je da je ovogodišnju obuku uspešno završilo 100 mališana, a obuka je trajala 15 dana.

"Prvi put organizujemo obuku koja je za polaznike bila poptuno besplatna, znajući da ovaj uzrast dece sa najviše neplivača. Ovogodišnji ciklus trajao je od 1. do 15. jula u tri grupe, svakog jutra su usvajali nove veštine, i sa ponosom mogu istaći da sam njih 70 odsto uspeo da obučim za bezbedan i samostalan boravak u vodi", rekao je Stevanović.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar