Mari: Edmund je budućnost tenisa!

Britanski teniser Endi Mari rekao je da Velika Britanija ne treba da brine za budućnost tenisa i da Kajl Edmund je mlad igrač pred kojim je velika karijera.

Tenis 19.07.2016 | 19:15
Mari: Edmund je budućnost tenisa!
Britanija se plasirala u polufinale Dejvis kupa pošto je u Beogradu pobedila Srbiju, a Edmund je pobedio i Janka Tipsarevića i Dušana Lajovića.

"On je mnogo bolji nego što su ljudi očekivali, uključujući i mene. Nema razloga da ne dodje u sam vrh svetskog tenisa", rekao je Mari.

Škot je oduševljen Edmundom i istakao je da postoje stvari koje mogu da se poboljšaju u njegovoj igri, ali i da će svako iskustvo mnogo da mu znači.

"Može da popravi još mnogo toga, ali ima velika oružja, veća nego što imaju mnogi momci koji su ispred njega. Kada stekne više iskustva i nauči da bolje koristi ta oružja, fizički malo ojača i navikne se da igra u ovakvoj atmosferi, postići će velike stvari", rekao je Škot.

Mari nije igrao, ali su britanski teniseri i mediji ocenili da je njegov dolazak u Beograd da podrži tim napravio "veliku razliku" u britanskom timu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar