Lester: Rekordna prodaja, pokušali smo sve!

Šampion Engleske oglasio se saopštenjem za javnost posle završetka transfera Ngolo Kantea u Čelsi.

Fudbal 18.07.2016 | 08:00
Lester: Rekordna prodaja, pokušali smo sve!
Transfer bomba odjeknula je Londonom:

Francuski vezista Ngolo Kante napustio je Lester i prešao u Čelsi!

Klub sa Stamford Bridža ozvaničio je dolazak jednog od najvažnijih fudbalera "lisica", potvrdivši taj prelazak i na svom sajtu.

Iako u prvih mah nije bilo poznato koliko je Lester zaradio prodajom igrača koga je prošlog leta kupio za oko devet miliona evra, "Bi-Bi-Si" (BBC) javlja nezvanično da je Kante plaćen oko 35 miliona.

Nedugo posle Čelsijevog saopštenja, oglasio se i prvak Premijer lige.

"FK Lester siti potvrđuje da je postignut dogovor sa Čelsijem o transferu Ngolo Kantea"

"Iako je još pre početka Evropskog prvenstva dobio ponudu da potpiše novi, bolji i duži ugovor, postalo je jasno da je Ngoloova očigledna želja bila da pređe u Čelsi. U skladu sa tim, prihvaćena je ponuda njegovog novog kluba, za rekordno obeštećenje"

"Lester želi da iskreno zahvali Ngolou za njegov doprinos u najboljoj sezoni u klupskoj istoriji. Od dolaska iz Kaena prošlog avgusta, odigrao je 40 utakmica, uključujući 37 nastupa u Premijer ligi. Pomogao je da 'lisice' osvoje prvu titulu u istoriji, a njegov napredak u ovom klubu pomogao mu je da stekne status redovnog reprezentativca Francuske, sa kojom je igrao na Evropskom prvenstvu

"Kante odlazi na najlepšim željama svih u Lester sitiju", piše u saopštenju,

Kante će biti zvanično promovisan kao drugo pojačanje Čelsija u ovom prelaznom roku čim prođe lekarske preglede i potpiše ugovor.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar