Uhapšena bivša žena napadača iz Nice

Jutro po terorističkom napadu u Nici raste broj žrtava. Zvanično identifikovan napadač, uhapšena još jedna osoba. Nedaleko od Nice pronađen kamion sa eksplozivom.

Svijet 15.07.2016 | 17:59
Uhapšena bivša žena napadača iz Nice
BROJ nastradalih u napadu kamionom na šetelištu u Nici nažalost raste. Prema poslednjim informacijama poginulo je 84 ljudi, više od 100 je povređeno, a veliki broj njih je i dalje u kritičnom stanju. Hospitalizovano je 54 mališana povređenih u divljanju teroriste, a broj dečjih žrtava prešao 10.

Policijski izvori danas su potvrdili da je i zvanično identifikovan vozač kamiona koji je uleteo u masu u Nici. Napad je izveo Francuz tuniskog porekla, star 31 godinu sa prebivalištem u Nici, pokazuju dokumenti koji su nađeni u kamionu i za koje je ustanovljeno da su papiri vozač.

U toku dana uhapšen je još jedan osumnjičeni, a nedaleko od njegovog stana pronađen je kamion sa eksplozivom koji su demineri neutralizovali.

17:43 - TUŽILAC: I DALjE SE RADI NA UTVRĐIVANjU IDENTITETA ŽRTAVA

Pariski tužilac Fransoa Molan izjavio je da još rade na utvrđivanju identiteta stradalih i pokušavaju da stupe u kontakt sa njihovim porodicama.


16:59 - TELEGRAM SAUČEŠĆA SPC

Poglavar Srpske pravoslavne crkve(SPC) patrijarh Irinej uputio je telegram saučešća predsedniku Francuske Fransoa Olandu povodom terorističkog napada u Nici, navodeći da je duboko potresen vešću o tragediji.

SPC i srpski narod sa posebnom tugom gledaju na učestala stradanja, te vam upućujemo naše iskrene molitvene želje i moralnu podršku za što skoriji oporavak i duhovnu utehu narodu Francuske u ovim teškim trenucima, kaže patrijarh Irinej, saopštila je Informativna služba SPC.

Molimo se da Bog upokoji duše svih tragično postradalih, rodbini i srodnicima njihovim podari utehu u njihovom bolu, povređenima brzo ozdravljenje, a francuskom narodu da prevlada sadašnje teškoće, napominje poglavar SPC, koji je telegram saučešća uputio i ambasadorki Francuske Kristin Moro.

16:27 - UMETNICA "ŠARLI EBDO" OBJAVILA KARIKATURU POVODOM NAPADA U NICI
Umetnica koja radi u nedeljniku "Šarli Ebdo" objavila je karikaturu povodom napada u Nici.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

15.07.2016 16:27

Stamps, ovako se izrugivati tolikim zrtvama. Srsmota

ODGOVORITE
Name

Šta su željeli reci

15.07.2016 17:38

Umjesto nafte curi krv. Jedna žena i dva muškarca itd. Nivo karikature je dječak od 13 godina.

ODGOVORITE