Lekcija iz života dječaka koji je oduševio planetu

Cela planeta ostala je bez teksta kada je mladi navijač Portugala prišao uplakanom rivalu u dresu Francuske kako bi ga utešio posle poraza u finalu EURO.

 

Svijet 13.07.2016 | 16:26
Lekcija iz života dječaka koji je oduševio planetu
Sada smo saznali da se mlađani heroj zove Matis, a njegovi životni stavovi nateraće vas da se zamislite.

"Rekao sam mu da je i njegov tim odigrao dobar susret i da su i oni zaslužili da osvoje EURO, ali da je Rui Patrisio (golman Portugala, prim. aut) bio sjajan, kao i da je Portugal veoma dobro pročitao taktiku Didijea Dešana", preneo je novinar belgijske televizije RTL reči Matisa.

Matis, inače sin Portugalca i Francuskinje, ističe nadanje da su "odrasli naučili nešto iz njegovog gesta" jer, kako smatra – "moramo da naučimo da utešimo i one koje ne poznajemo".

"Jer sam bio dobar u školi, mama me je odvela da gledam finale u fan zoni u Parizu. Pri kraju ceremonije dodele pehara i medalja, mama mi je rekla da moramo da krenemo jer su pojedini ljudi previše popili i počeli da se ponašaju nedolično, a dok smo izlazili iz mase primetio sam momka koji plače. Jako mi je teško kada vidim da neko plače zbog poraza, pa sam odlučio da mu priđem i pokušavam barem malo da ga utešim", dodao je Matis, za francusku televiziju BFM.

Nema potrebe da bilo sta dodajemo jer je mališa i ovako preveliki car.



Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Posmatrac

13.07.2016 19:41

Da bi odrasli naučili nešto iz njegovog gesta! Pošaljite tog Matisa malo u FBiH i RS. Mozda i oni nešta pametno da nauče.

ODGOVORITE
Name

Taksirat

14.07.2016 08:48

Kada bi taj mali pametni dosao kad nas pa vidio i cuo kojim smo sve glupostima bogati, rasplakao bi se.

Name

Re Taksirat

14.07.2016 15:14

Bas tako!