Klop "odjavio" Balotelija!

Menadžer Liverpula otvoreno rekao Italijanu da ne računa na njega i da spakuje kofere!

Fudbal 14.07.2016 | 14:00
Klop "odjavio" Balotelija!
Jirgen Klop rekao je Mariju Baloteliju da mora da napusti klub.

Nemački stručnjak jasno mu je stavio do znanja da on nije igrač koji konkuriše za mesto u timu.

Italijanski centarfor vratio se u Englesku posle jednogodišnje pozajmice Milanu, tokom koje nije uspeo da povrati karijeru.

"Za mnoge igrače nije trenutak da se priča o transferima, jer bi to moglo da ubije pregovore, ako se kaže da je neko blizu ili slično. Ali, o Mariju mogu da pričam, jer je tu situacija jasna i njemu sam sve rekao. Njegova karijera nije u fazi u kojoj bi trebalo da se bori za jednu od dve pozicije sa četvoricom ili petoricom igrača", rekao je Klop.

Baloteli sda kreće u potragu za novim klubom. Jedini koji su do sada iskazali interesovanje za njega su Sampdorija i novi član Serije A, Krotone. Mediji navode da postoji šansa da Baloteli zaigra i u kineskoj Superligi.

"Želimo da postane igrač kakav je bio pre povrede. Talenat je i dalje tu, u to nema sumnje. Kada na treninzima radimo centaršuteve, udarce glavom i slične stvari, on je i dalje svetska klasa. Nije ovo, međutim, situacija u kojoj treba da se bori sa drugim igračima za poziciju, tako da je jasno da nam treba rešenje", rekao je Klop o Baloteliju koji ima ugovor do juna 2018. godine.

Baloteli, koji ima 26 godina, profesionalnu karijeru počeo je sa 15 godina, a u Seriji A je debitovao sa 17. Važio je za jednog od najvećih talenata u Italiji i imao je nekoliko dobrih sezona u Interu, Mančester sitiju i Milanu, ali su ga nepredvidivo ponašanje, promenljive igre i povrede udaljile sa najveće scene.

U Liverpul je došao 2014. iz Milana, ali je u prvoj sezoni postigao samo jedan gol na 16 mečeva, pa je odlučeno da bude vraćen na San Siro na pozajmicu. Prošle sezone samo jednom je pogodio u Seriji A, a više od tri meseca kuburio je sa povredom prepona.

Baloteli je poslednjih godina više bio u vestima zbog incidenata van terena, ali Klop ističe da u Liverpulu nije imao problema sa njim zbog toga.

"Bio je dobar od kada je došao i ne mogu da kažem ništa drugačije. Nije pravio probleme, ništa slično. Sve je u redu. Sad pošto je ovde, uradićemo sve što možemo da ga vratimo u kondiciju. A postoji i neki klub koji će biti srećan da dobije novog Marija Balotelija. Jasno sam mu to rekao. Sada je vreme za odluke, a ja ću pokušati da mu pomognem da dođe u najbolju moguću formu, pa da potraži novu opciju", naveo je Klop.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar