Nova taktika "ISIS-a": Razmnožavanje!?

U svetlu nedavnih vojnih neuspeha u Iraku, ISIS pokušava dodatno da muči stanovnike grada Mosula, koji je zasad jedno od poslednjih uporišta terorista u Iraku.

Svijet 12.07.2016 | 22:40
Nova taktika "ISIS-a": Razmnožavanje!?
Tako su džihadisti odlučili da se ne zaustave na apsurdnim zabranama gledanja satelitskog programa, već su uveli i zabranu prodaje kontraceptivnih sredstava u svim apotekama, prenosi “Sputnjik”.

Lokalni stanovnik Mosula izjavio je za agenciju Sputnjik za teroristi DAEŠ-a prete smrću vlasnicima apoteka ako se na njihovim policama nađu sredstva za sprečavanje začeća ili preparati koji mogu posredno dovesti do pobačaja.

“Militanti DAEŠ-a tom zabranom žele da spreče slučajeve kada žena koja je silovana želi da prekine trudnoću. Na taj način, teroristi žele da se ’razmnožavaju‘, i to sa dugoročnim ciljem — stvaranja nove generacije militanata”, rekao je meštanin.

Prema njegovim rečima, upravo sa ovim ciljem ’masovnog razmnožavanja‘ teroristi u Irak dovode devojke, često stranog porekla, da bi sa njima začeli što više dece i na taj način sebi obezbedili naslednike.

Poznato je da se ISIS od prvih momenata pojavljivanja u Iraku i Siriji bavi vrbovanjem i naoružavanjem dece, sa ciljem da im oni služe kao živi štit pri ofanzivnim operacijama vladinih snaga.

Dugoročna demografska taktika na koju se oni oslanjaju može imati katastrofalne posledice za Irak, bez obzira na to što se DAEŠ nalazi na ivici kraha usled poraza koje trpe od vladinih snaga i odreda narodnih ustanika.

Militanti koji sada siluju devojke, pre ili kasnije, nakon odlučujućih borbi i njihovog poraza, pobeći će i ostaviti decu koja su začeta na taj način da ih podižu samohrane majke ili država.

Mahmud el Surži, predstavnik za odnose sa javnošću odreda narodnih ustanika provincije Ninevi, za agenciju Sputnjik je izjavio da vojska Iraka vrši ofanzivu iz pravca južnih predgrađa Mosula i da očekuje da će grad uskoro biti oslobođen.

“Desetine terorista je ubijeno a nekoliko uhapšeno tokom nedavne operacije za oslobođenje vojne baze Kaijara“, izjavio je Surži.

On je dodao da su u blizini grada Hamam el Alila teroristi sproveli masovno kažnjavanje smrću 30 pripadnika DAEŠ-a koji su pokušali da pobegnu sa fronta tokom borbi za bazu Kaijara. Među ubijenim teroristima bile su i četiri žene iz redova DAEŠ-a, prenosi "Sputnjik".

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kobac

13.07.2016 06:42

Nedajbože da podržavam te zlikavce ali mislim da je to čišćenje i podbacivanje beba veliki grijeh i zločin ako nemisli se radati ima spirala i doktor da se neradi tako nešto monstrumsko

ODGOVORITE